XS
SM
MD
LG
IzveŔtaj utakmice
Jablanica uspeŔna na startu drugog dela sezone

Proslava trijumfa koŔarkaŔa Jablanice - foto: N.D.

Nakon pauze koja je trajala neÅ”to viÅ”e od mesec dana, KK Jablanica nastavila je takmičenje u prolećnom delu 1. MRL - Istok, gde je proteklog vikenda gostovala u NiÅ”u domaćoj ekipi OKK Junior i ostvarila pobedu rezultatom 80:87.

Ā 

NiÅ”lije su jako dobro otvorile ovaj meč, koristeći nisku i vrlo pokretnu petorku i insistirajući na agresivnoj odbrani sa puno presinga i udvajanja. Takva igra odmah je dala rezultate, pa je na kraju prvog perioda semafor pokazivao 23:19 za domaćina.

Ipak, nakon loÅ”eg ulaska u meč, koÅ”arkaÅ”i "Jablanice" su stabilizovali svoju igru u napadu i usporili tempo meča kako bi isti prilagodili sebi. Trener "Jablanice" pronaÅ”ao je petorku koja je uspela da odgovori izazovima na terenu, te je na pauzu na poluvremenu tim iz Medveđe otiÅ”ao sa 3 poena prednosti na svom kontu - bilo je 37:40.

U nastavku meča koÅ”arkaÅ”i "Juniora" su ponovo izgarali u odbrani na kojoj je insistirao trener domaćih i koju je čestim izmenama održavao na visokom nivou. Međutim, igrači "Jablanice" su strpljivim građenjem napada i serijom pogođenih Å”uteva za tri poena uspeli da zadrže a zatim i uvećaju svoje vođstvo, te se u poslednji, odlučujući period igre uÅ”lo pri rezultatu 56:63 za Jablanicu.

Tokom navedenog perioda igre viđena je bespoÅ”tedna borba. Da je terenom vladala ogromna volja i želja za pobedom svedoči podatak da su članovi obe ekipe bili kažnjeni tehničkim greÅ”kama zbog prigovora. Domaćini se nisu predavali, u jednom trenutku su smanjili prednost "Jablanice" na samo 3 poena, ali je ipak presudilo iskustvo tima iz Medveđe koji je sa par ukradenih lopti, dobrim skokom u odbrani i preciznim izvođenjem slobodnih bacanja u finiÅ”u meča obezbedio sebi važnu pobedu.

KK "Jablanica" trenutno ima skor od 10 pobeda i 2 poraza, po čemu je izjednačen sa prvoplasiranom ekipom lige, KK "Bor RTB". U narednom kolu tim iz Medveđe putuje u Boljevac na nimalo lako gostovanje domaćoj ekipi KK "Rtanj".

OKK "Junior" - KK "Jablanica" 80:87 (23:19; 14:21; 19:23; 24:24).

Mesto: Sportska hala O.Å . "DuÅ”ko Radović", NiÅ”. Sudije: A. Marinković (LE) i M. Stojanović (NI). Delegat: M. Popović (ZA). Gledalaca: oko 150.

Izvor: www.rksis.rs

KoŔarka KoŔarka Prva RL Istok OKK Junior Jablanica