XS
SM
MD
LG
Izveštaj utakmice

Niški večiti derbi bez golova, šansi i utisaka

19.11.2019 Ašković

Saša Jovanović trener Sinđelića - foto: Srđan Marinković/juznevesti.com

Niški večiti derbi između OFK Sinđelića i Cra Konstantina doneo je rekordnu posećenost, ali su akteri ostali dužni navijačima za igru koja nije bila na nivou derbija. Bez obzira na položaj na tabeli, u derbiju nikada nije bilo izrazitog favorita, i to je donosilo draž i mamilo brojne pristalice oba kluba. Najčešće je slavio onaj tim koji je imao svoj dan i u tome pronašao inspiraciju za bojlu igru i golove. U derbiju su izostali golovi, šanse, lepi potezi, uravo ono što čini draž ovih duela.

- Sinđelić  je odigrao jednu od najslabijih utakmica ove jeseni – tvrdi trener Saša Jovanović, ne krijući razočarenje izdanjem svog tima u derbiju.  - Nismo bili na očekivanom nivou,  odigrali smo bledo, bez kombinatorike i naše prepoznatljive pas igre. Više me je zabrinuo neobjašnjivi pad u našoj  igri od 70 minuta, kada je Konstantin pokušao nešto više da uradi. Za to nemam objašnjenje, jer smo ranije uglavnom u finišu rešavali ishod utakmice – napominje Jovanović. Najviše mu je žao navijača koji su ih nešdemice bodrili sve vreme a kući su otišli razočarani. Da su kojim slučajem trijumfovali u večitom derbiju, mogli su se nadati  jesenjem nalovu, jer vodeću Jagodinu u poslednjem kolu očekuje neugodno gostovalnje u Popovacu.  

 

Prilika za popravni biće u Nišu protiv osmoplasiranog Radana iz Lebana. Jovanović nije bio u prilici da gleda rivala iz Lebana, ali iz dostupnog video materijala stekao je utisak da imaju par iskusnih prvotimaca. - Očekuje nas neizvesna utakmica, pogotovu što neću moći da računam na usluge kapitena Stamenkovića i njegovog zamenika Jovića, koji će pauzirati zbog četiri kartona. Ne sme da nam se ponovi bledo izdanje iz meča protiv  Konstatina i moramo se oprostiti pobedom od naših vernih navijača – oprezan je optimista mladi stručnjak.  

Srpske lige Srpske lige Srpska liga Istok Car Konstantin OFK Sinđelić