XS
SM
MD
LG
Izveštaj utakmice

"Crveni" prekinuli niz nepobedivosti

30.05.2020 kgsport.info

Foto: fkradnicki.com

U 27. kolu Prve lige Srbije, fudbaleri Radničkog 1923 poraženi su na gostovanju poslednjeplasiranoj Budućnosti iz Dobanovaca – 1:2 (0:1). Bio je to prvi poraz “crvenih” još od novembra prošle godine, koji ih je najverovatnije otpisao iz dalje borbe za ulazak u Super ligu Srbije. 

 

Dvomesečna pauza prouzrokovana virusom Kovid-19 očigledno je ostavila posledice na izabranike Darka Milisavljevića, koji su u susretu sa “fenjerašem” prosuli dragocene bodove. Doduše, Kragujevčani su imali terensku inicijativu i bili bolji rival u većem delu utakmice, ali su ih dva defanzivna propusta koštala poraza.

Već na samom startu utakmice “crveni” su zapretili posle kornera koji je izveo Kovačević. Lopta je tom prilikom došla do Varjačića, čiji je udarac refleksno zaustavio golman Budućnosti Bažalac.

Domaćin je do prednosti došao u 15. minutu, nakon što je Živanović iskoristio lošu komunikaciju defanzivaca Radničkog i golmana Raičevića.

Ovaj gol u ranoj fazi utakmice poremetio je ritam Kragujevčana, tako da su Dobanovčani par minuta nakon vodećeg pogotka imali lepu priliku da dupliraju vođstvo, ali Dobrijević nije bio dovoljno precizan u samoj završnici akcije.

U drugom poluvremenu Milisavljevićevi izabranici zaigrali su znatno odlučnije i u potpunosti preuzeli terensku incijativu. Ipak, do prilika su teško dolazili, pre svega zbog umešne odbrane domaćina.

Neretki su bili i pokušaji sa distance, poput Kovačevićevog iz 60. minuta, koji je stavio na muke čuvara mreže Budućnosti.

Sve dileme oko konačnog ishoda odagnao je Bubalo u 80. minutu, kada je pravovremenu asistenciju Dobrijevića pretvorio u pogodak za nedostižnih 2:0.

Kragujevčani su u sudijskoj nadoknadi uspeli da smanje zaostatak zahvaljujući spretnoj rekaciji Slađana Nikodijevića, ali vremena za nešto više jednostavno nije bilo.

Napomenimo i to da je utakmica u Dobanovcima odigrana po novim pravilima FIFA, koja trenerima dozvoljavaju pet umesto dosadašnje tri izmene.

Takođe, na samom početku susreta minutom ćutanja odata je počast svim preminulim građanima Republike Srbije od posledica korona virusa.

BUDUĆNOST – RADNIČKI 1923 2:1 (1:0)

DOBANOVCI
Stadion:
FK Budućnost
Sudija: Borko Mijailović (Končarevo)
Pomoćnici: Boško Božović (Pirot), Svetlana Bilić (Ruma)
Strelci: Živanović u 15. i Bubalo u 80. za Budućnost, a Nikodijević u 90+3. za Radnički 1923
Žuti kartoni: Dobrijević, Čubrilo, Đorđević, Perić, Avram (Budućnost), Aleksijević, Mijatović (Radnički 1923)

BUDUĆNOST: Bažalac, Lučić, Markišić, Dobrijević, Oreščanin, Čubrilo, Živanović, Đorđević, Emeka (od 52. Bubalo), Stojković (od 60. Avram), Perić (od 71. Radovanović).

RADNIČKI 1923: Raičević, Petrović, Zdravković, Filipović, Varjačić, Mijatović, Vidović (od 70. Grbović) Aleksijević (od 87. Cvetković), Kovačević (od 87. Milikić), Radonjić (od 59. Simović), Nikodijević.

U narednom 28. kolu, fudbaleri Radničkog 1923 će u ponedeljak, 8. juna, na stadionu “Čika Dača” ugostiti beogradski Grafičar.

Prva liga Srbije Prva liga Srbije Prva liga Srbije Budućnost Radnički 1923