XS
SM
MD
LG

1 : 0
Poluvreme
1 : 0
1
X
2
1
1
0
Utakmica tipovana 2 puta
Izveštaj utakmice

Grafičar u Zemunu svrgnut sa trona

08.09.2019 H.D. Vujanović

Foto: H.D.Vujanović

Zemun je danas zasluženo savladao anemičnog lidera.  Već u 13. minutu domaćin je imao sjajnu priliku kada Filipović sa par metara tuče glavom pravo u vratara. Gosti uzvraćaju i u sledećem napadu Fićović sa desetak metara šalje loptu desetak centimetara iznad prečke.

Nastaje zatišje što se tiče prilika sve do 41. minuta. Posle prodora po levoj strani Vukajlović je lepo uposlio Čelara na par metara od gola, a ovaj nije najbolje zahvatio loptu i šansa odlazi u nepovrat. U 43. minutu Stojanović je šutirao sa ivice kaznenog prostora, vratar gostiju nespretno intervenisao samo do Čelara kome nije bilo teško da sa par metara ubaci loptu u praznu mrežu. Ispostaviće se kasnije da je to bio pobedonosni gol za Zemun.

Pokušavao je nešto Grafičar u drugom poluvremenu, ali je sve to bilo mlako i jalovo. Idealnu priliku je imao Vidić u 57. minutu izašavši sam ispred vratara domaćih, ali je loptu poslao nebu pod oblake. Što se ovog igrača tiče, on je veliko razočarenje dosadašnjeg dela prvenstva i ako ovako nastavi, ne da se ne može nadati dresu Zvezde, već će teško zadržati i mesto u prvoj postavi Grafičara. Domaćin je mogao obezbediti pobedu u 55. minutu, ali je Marjanović sa gol linije izbacio loptu posle šuta Krmara. Do kraja utakmice Grafičar je uspeo da ugrozi gol Zemuna još dva puta preko Maronga i jednom Gavrića, ali je vratar domaćih ostao nesavladan.

ZEMUN - GRAFIČAR 1:0 (1:0)

STADION: Gradski stadion Zemun. GLEDALACA: 300. GL.SUDIJA: Zeljković Nebojša. POM.SUDIJE: Krstić Ivan i Cvetković Ivan. STRELAC: Čelar 43.min (Zemun). ŽUTI KARTONI: Čelar, Vasiljević i M.Pavlović (Zemun), Marjanović (Grafičar).
ZEMUN: Krunić, Stojanović (Lj.Pavlović) (Grgić), Vukajlović, Čelar, Filipović, Vasiljević, M.Pavlović, Krmar, Mijailović, Adžibaba (Spajić), Đalović.
GRAFIČAR: Savić, Stanojev (Panović), Konatar, Stojić, Marjanović, Mrkela, Vidić (Kukuličić), Gavrić, Marong, Dabić, Fićović (Santrač).

Prva liga Srbije Prva liga Srbije Prva liga Srbije Zemun RFK Grafičar