XS
SM
MD
LG
Izveštaj utakmice

Preokret Čukaričkog protiv Mačve u poslednjem meču u sezoni

20.06.2020 FK Čukarički

Preokret Čukaričkog protiv Mačve u poslednjem meču u sezoni--

Čukarički je slavio protiv Mačve u poslednjem meču u sezoni. Brđani su još jednom preokrenuli rezultat, ovoga puta gosti su poveli u 11. minutu pogotkom Gigića, ali su trijumf domaćima doneli Tedić i Vidosavljević, golovima iz jedanaesteraca, odnosno Ortiz iz igre – 3:1.

Nedostajalo je nekoliko standardnih prvotimaca Čukaričkom, nije na terenu bilo Docića, Kajevića, Puškarića, Ćirkovića, Đorđevića, Birmančeviča, Ostojića, Endijaea, Ezea i Stevanovića.

U takvom odnosu snaga, na startu su se bolje snašli gosti, Mačva je prva zapretila, u trećem minutu Milinković je sjajno šutirao sa skoro 25 metara, Belić je vrhovima prstiju uspeo da skrene loptu u korner. U 11. minutu gosti su poveli. Petar Gigić je sjajno primio loptu na 20 metara od gola Čukaričkog, između dvojice čuvara, uočio je istrčalog Belića i lako je plasirao loptu u mrežu – 0:1.

Mogao je vrlo brzo Čukrički do izjednačenja, imao je dve šanse u 13. minutu. Najpre je Vidosavljević posle ubacivanja Zorića, neometa na šest metara, loše primio loptu, dovoljno da reaguje odbrana Mačve, u nastavku akcije Tedić je šutirao sa 14 metara, Gordić je bio oprezan.

Pokušali su u 27. minutu Vidosavljević, odmah potom i Mićin, ali su oba udarca izblokirana. Tri minuta kasnije odlična prilika za Šapčane, Marković je šutirao sa 20 metara, ali je i on u poslednji čas izblokiran. U 31. minutu posle šuta Milinkovića sa ivice šesnaesterca Belić je odlično intervenisao. Uzvratili su Brđani, savić je sjajno prošao po desnoj strani i još bolje centrirao, loptu je glavom sa sedam metara zahvatio Vidosavljević, ali je šutirao pravo u Gordića.

U 36. minutu jedanaesterac za Čukarički. Posle šuta Zorića, lopta je u ruku pogodila Ristivojevića, sudija Mitić nije imao dilemu. Precizan izvođan najstrože kazne bio je Slobodan Tedić – 1:1. U poluvremenu kod domaćih je u igru ušao 18-godišnji Jovan Lukić, dok je u 56. minutu aplauzima sa treena ispraćen Tedić, a šansu je dobio Kolumbijac Dilan Ortiz.

Prvi pokušaj u nastavku Čukarički je imao u 58. minutu preko Vidosavljevića, koji je iskosa sa desne strane snažno šutirao iz slobodnog udarca, ali je Gordić izbio loptu u korner. Ipak, dva minuta kasnije još jedna neopreznost Šapčana, igrač odbrane Mačve igrao je rukom, za drugi jedanaesterac na meču. Ovoga puta precizan je bio Vidosavljević – 2:1.

Već u 62. minutu treći gol za Brđane, sjajno je sa desne strane centrirao Veličković, a Orzit je glavom savladao Gordića, posle samo šest minuta u igri. U 66. minutu šansu sa klupe su dobila još dvojica igrača iz podmlatka Čukaričkog, Uroš Ignjatović i Mitar Ergelaš. Do kraja meča nije bilo većih uzbuđenja.

Čukarički – Mačva 3:1 (1:1)

Strelci: 0:1 – Gigić u 11, 1:1 – Tedić u 36. iz jedanaesterca, 2:1 – Vidosavljević u 60. iz jedanaesterca, 3:1 – Ortiz u 62. minutu. Stadion na Banovom brdu. Gledalaca: 600. Sudija: Milan Miitć. Pomoćnici: Dragan Peranović i Stefan Vojnić.

ČUKARIČKI: Belić, Radojičić, Tedić (od 56. Ortiz), Vidosavljević, Kamenović (od 66. Ignjatović), Mićin (od 66. Ergelaš), Zorić (od 46. Lukić), Savić, Veličković, Šapić (od 87. Ignjatović), Kovač.

MAČVA: Gordić, Pejović, Tošić, Obrovac (od 77. Knežević), Gigić (od 77. Trimanović), Milinković, Marković (od 77. O. Mijailović), M. Mijailović (od 64. Jovanović), Zukanović (od 61. Mihajlović), Ristivojević, Božić.

Superliga Srbije Superliga Srbije Linglong Superliga Srbije Čukarički Mačva