XS
SM
MD
LG
IzveŔtaj utakmice

VoŔa pobedom najavila finale Kupa!

19.06.2020 fkvojvodina.rs

Foto: FK Vojvodina

Fudbaleri Vojvodine pobedili su ekipu Partizana rezultatom 1:0 (1:0), u derbiju poslednjeg kola Super lige Srbije. Pred oko 5.500 gledalaca na "Karađorđu", strelac jedinog gola na meču je bio Čović u 14. minutu (p).

Ā 

Prva prilika na utakmici je viđena u 13. minutu i to nakon Å”to je dosuđen penal za Vojvodinu. Posle udarca Bojića sa desne strane, u duelu za loptu bili su Vukadinović i Marković, a sudija MiloÅ” Đorđić je procenio da je u pitanju bio prekrÅ”aj za najstrožu kaznu. Siguran izvođač penala je bio Čović, koji je tako doveo svoj tim u vođstvo.

Na drugoj strani, Partizan je uzvratio u 30. minutu, kada je, sa oko 25 metara, odlično Å”utirao Ivanović, ali je sjajno odbranio Simić. Samo minut kasnije, gosti su imali joÅ” jednu odličnu priliku, kada je, nakon kornera, udarac glavom uputio Matić, ali je joÅ” jednom sjajno odbranio Simić.

U 34. minutu, slobodan udarac za Vojvodinu sa oko 20 metara iskosa je izveo Drinčić, ali je lopta proÅ”la nekoliko centimetara pored stative. To je ujedno bilo sve od Å”ansi u prvom poluvremenu.

U drugom delu meča, igra se odvijala uglavnom na sredini terena, bez izrazitih prilika za gol. Partizan je viÅ”e napadao, dok je Vojvodina uglavnom u kontranapadima pokuÅ”avala da udvostruči vođstvo. Međutim, novih golova nije bilo, pa je pobeda u derbiju pripala crveno-belima.

Vojvodina: Simić ā€“ Andrić, Bralić, Saničanin, Đorđević ā€“ Drinčić, Stojković ā€“ Vukadinović (od 90. NeÅ”ković), Čović (od 46. Zukić), Bojić (od 83. Gemović) ā€“ Mrkaić (od 69. Devetak).

Partizan: Popović ā€“ Smiljanić, Vujačić, Vitas, Brežančić ā€“ L. Pavlović (od 87. Stanojlović), Zdjelar (od 46. Natho) ā€“ Stevanović (od 64. Suma), Ivanović, Marković (od 76. Å tulić) ā€“ Matić.

Superliga Srbije Superliga Srbije Linglong Superliga Srbije Vojvodina Partizan