XS
SM
MD
LG
Izveštaj utakmice

Poraz Čukaričkog na poslednjem gostovanju u sezoni

14.06.2020 FK Čukarički

Poraz Čukaričkog na poslednjem gostovanju u sezoni--

Čukarički je poražen od Partizana na poslednjem gostovanju u sezoni. Zaigrali su Brđani u kombinovanom sastavu, bez nekolicine povređenih ili prehlađenih igrača, a to je znatno iskusniji tim Partizana znao da iskoristi i da stigne do zasluženog trijumfa – 4:1.

Prvu šansu je imao Čukarički u 11. minutu, Mićin je odlično dodao loptu do Tedića, koji je sa ivice šesnaesterca šutirao, za malo preko gola bivšeg saigrača Nemanje Stevanovića. Uzvratio je Partizan pet minuta kasnije, ali su crno-beli za razliku od gostiju sa Banovog brda bili precizni.

U 16. minutu Asano je umakao odbrani Brđana, bio je brži od Miladina Stevanovića, ušao je u šesnaesterca i potom odlično uposlio Matića, koji je šutirao iz prve, Petrović je bio nemoćan – 1:0. Nekoliko minuta kasnije druga dobra akcija belo-crnih, koja je počela od Mićina, a posle nekoliko razmenjenih pasova sa saigračima isti igrač je šutirao sa 20 metara, ali neprecizno.

Partizan je i drugu šansu na meču iskoristio. Crno-beli su iznudili prekršaj na gotovo 16 metara od gola Čukaričkog, a Bibars Natho je lako prebacio živi zid i savladao Petrovića – 2:0. U finišu prvog poluvremena Partizan je postigao i treći pogodak, posle kornera koji je izveo Vitas, lopta je došla do Šćekića, koji je lepo centrirao ka Vitasu, a ovaj je glavom matirao Petrovića – 3:0.

I prvu šansu u nastavku imao je Čukarički, kombinovali su Tedić i Mićin, ovaj drugi je centrirao ka Vidosavljeviću, koji je zahvatio loptu glavom, ali je Nemanja Stevanović bio oprezan. Ubrzo je stigla kazna, Matić je iskoristio grešku Miladina Stevanovića, povukao je loptu, ušao u šesnaesterac, potom uposlio Sumu, kojem nije bilo teško da savlada Petrovića – 4:0.

Napokon je Čukarički stigao do gola u 57. minutu. Vidosavljević je lepo dodao loptu do Mićina, ovaj je još bolje centrirao sa leve strane, a Tedić je glavom savladao Stevanovića – 4:1. Mogao je Partizan brzo i do petog gola, Suma je bio u solo prodoru, ali je preterao, dovoljno da ga u poslednjem monentu izblokira Stevanović.

Odmah potom, Petrović je odbranio i dobar udarac Matića. Istakao se Petrović u 73. minutu, kad je odbranio još jedan pokušaj domaćina, ovoga puta Ivanovića, iz neposredne blizine, sa tri metra.

Četiri minuta kasnije odlična akcija Štulića i Sume, duplim pasovima izbacili su čitavu odbranu Čukaričkog, ali je Gvinejac šutirao pored Petrovićevog gola. Ukrotio je Petrović potom i vrlo dobar udarac Ivanovića. Posle sjajno izvenedon kornera Ergelaša Šapić je bio najviši u skoku, ali je Stevanović odbranio nemoguće.

Partizan – Čukarički 4:1 (3:0)

Strelci: 1:0 – Matić u 16, 2:0 – Natho u 39, 3:0 – Vitas u 45, 4:0 – Suma u 54, 4:1 – Tedić u 57. minutu. Stadion Partizana. Gledalaca: 1.300. Sudija: Miloš Milanović. Pomoćnici: Jovan Grujić i Dejan Dimitrijević. Žuti kartoni: Asano, Ostojić (Partizan), M. Stevanović (Čukarički).

PARTIZAN: N. Stevanović, Natho (od 46. Suma), Asano (od 58. Ivanović), Vitas, Zdjelar (od 80. L. Pavlović), Šćekić, Ostojić (od 69. Smiljanić), Urošević, Miletić, F. Stevanović, Matić (od 69. Štulić).

ČUKARIČKI: Petrović, M. Stevanović, Tedić (od 84. Ortiz), Vidosavljević, Endijae (od 46. Zorić), Mićin (od 72. Savić), Ćirković, Veličković, Šapić, Kovač, Birmančević (od 78. Ergelaš).

Superliga Srbije Superliga Srbije Linglong Superliga Srbije Partizan Čukarički