XS
SM
MD
LG
Izveštaj utakmice

Zmajevi iznad Banjice

12.06.2020 H.D.Vujanović

Foto: H.D.Vujanović

U mali gradski derbi na Banjici obe ekipe su ušle odlučno sa željom da osvoje 3 boda. Posle greške iskusnog Pejčinovića u 3. minutu, napadač domaćih Trifunović izlazi sam pred vratara Ilića, ali nije bio precizan i loptu šalje iznad gola. Uzvraća Voždovac preko Stuparevića u 25. minutu. Izvrsno ga je uposlio Zličić, ovaj je izašao sam ispred vratara Rada, za trenutak je oklevao i Trninić mu je loptu skinuo sa noge.

Igrao se 31. minut, Živković je driblao na ivici kaznenog prostora nekoliko igrača, a onda uputio mlak šut koji je bio lak plen za gostujućeg vratara. Najveću priliku da Rad dovede u vođstvo je propustio Kaluđerović u 41. minutu. Milošević ga je sjajno uposlio i centarfor domaćih se na 5-6 metara udaljenosti od gola našao oči u oči sa Ilićem, međutim šutira malo pored stative. Gosti u 44. minutu pogađaju spoljni deo mreže kada sa 18 metara Stuparević izvodi slobodan udarac.

Tek što je počelo drugo poluvreme, igrao se 50 minut, jedan bezazlen start na sredini terena, sudija utakmice je prestrogo okvalifikovao i pokazao igraču Rada, Trifunoviću, drugi žuti, odnosno crveni karton. Brojčanu nadmoć gosti pokušavaju da iskoriste u 55. minutu preko Jankovića, čiji šut sa oko 12 metara iskosa odlazi preko prečke. Već u sledećem napadu Voždovac dolazi u vođstvo. Janković je prošao po desnoj strani i vratio povratnu na Hajdina koji je unutrašnjim stopalom sa ivice šesnaesterca šalje u mrežu.

Posle postignutog pogotka gosti rutinski privode utakmicu kraju, a Živojinović u 73. minutu neometan sa oko desetak metara šutira kraj gola. Igrao se 79. minut kada je viđena prelepa akcija sa sigurnom realizacijom. Živojinović je uputio centaršut na drugu stativu, Stuparević glavom upošljava Stoisavljevića na 2 metra i on je lagano šalje u mrežu za 2:0. Priliku da postigne počasni pogodak Rad propušta u 83. minutu, ali šut Damnjanovića sa 12 metara biva izblokiran.
Ovo je treća pobeda Voždovca u nastavku i sa stoprocentnim učinkom u poslednjem kolu dočekuje Radnik iz Surdulice, dok je Rad bez bodova u nastavku sa 3 uzastopna poraza i u 30. kolu u Lučanima je apsolutni autsajder.

RAD - VOŽDOVAC 0:2 (0:0)

STADION: Kralj Petar Prvi. GLEDALACA: 400. GL.SUDIJA: Marković Momčilo. POM.SUDIJE: Banović Bojan i Miškeljin Miloš. STRELCI: Hajdin 56.min i Stoisavljević 79.min (Voždovac). ŽUTI KARTONI: Dobrijević, Bašanović i Trninić (Rad), Živković i Jakovljević (Voždovac). CRVENI KARTON: Trifunović 50.min (Rad) - drugi žuti.
RAD: Marković, Dobrijević (Nikolić), Bašanović, Milošević (Dedijer), Busnić, Zogović (Ilić), Lazarević, Živković (Damnjanović), Trifunović, Trninić, Kaluđerović (Kovačević).
VOŽDOVAC: Ilić, Milosavljević, Cvetićanin (Živojinović), Zličić (Stoisavljević), Mikić, Stuparević (Radulović), Ajdinović, Živković (Jakovljević), Pejčinović, Hajdin, Janković.

Superliga Srbije Superliga Srbije Linglong Superliga Srbije Rad Voždovac