XS
SM
MD
LG
IzveŔtaj utakmice

VoŔa pobedila i Radnik

04.12.2019 FK Vojvodina

Foto: FK Vojvodina

Fudbaleri Vojvodine pobedili su ekipu Radnika rezultatom 1:0 (0:0), u 19. kolu Super lige Srbije. Pred oko 500 gledalaca na ā€žKarađorđuā€œ, strelac jedinog gola bio je Petar Bojić u 61. minutu.

Ā 

Radnik je prvu priliku imao već u prvom minutu, kada je dobar centarÅ”ut sa leve strane iskoristio Đorđević da uputi udarac glavom, ali je lopta proÅ”la pored stative gola Vojvodine. Na drugoj strani, crveno-beli su do prednosti mogli u 20. minutu i to nakon dosuđenog jedanaesterca.

U Å”esnaestercu Radnika, Gemovića je faulirao Đorđević, a sudija Dragan Čolović dosudio je penal za VoÅ”u. Najstrožu kaznu je izveo Veselinović, ali je Ivan Kostić odbranio njegov udarac, pa je rezultat ostao nepromenjen.

Na novu priliku se potom čekalo sve do sudijske nadoknade u prvom poluvremenu, kada je, nakon kornera za Radnik, Bojan Bojić imao priliku da dovede svoj tim u vođstvo, ali je sa desetak metara loptu poslao preko prečke gola Vojvodine.

Na drugoj strani, VoÅ”a je uzvratila u 59. minutu, kada je Stojković proÅ”ao po desnoj strani i odigrao pas do Vinsenta, koji je Å”utirao sa sedam-osam metara, ali je lopta pogodila spoljni deo mreže. Već u sledećem napadu, posle duplog pasa sa Vinsentom, u prilici je bio i Đuričin, ali je i nakon njegovog udarca lopta otiÅ”la van okvira gola. Međutim, u 61. minutu, crveno-beli su ipak doÅ”li do prednosti.

Ponovo je Stojković sa desne strane uÅ”ao u Å”esnaesterac i pred golom proigrao Zukića, koji je Å”utirao, golman Ivan Kostić je odbranio, ali se lopta potom odbila do Bojića, koji ju je sa dva metra lako prosledio u mrežu.

Od tog trenutka, igra se odvijala uglavnom na sredini terena, a lopta je čeŔće bila u nogama fudbalera Vojvodine, koji su u joÅ” nekoliko navrata pokuÅ”ali da ugroze gol Radnika, ali bez uspeha. Ipak, gol koji su postigli bio im je dovoljan da zabeleže četvrtu uzastopnu pobedu i zadrže drugo mesto na tabeli.

Vojvodina: Rockov ā€“ Stojković, Veselinović, Saničanin, Devetak ā€“ Drinčić, Topić ā€“ NeÅ”ković (od 46. Đuričin), P. Bojić, Gemović (od 82. ĐuriÅ”ić) ā€“ Vinsent (od 61. Zukić).

Radnik: I. Kostić ā€“ M. Kostić, Jokić, Marković (od 14. B. Bojić), Stevanović (od 55. Pavlović) ā€“ Đorđević, Dimitrić (od 76. Stamenković), Kričak, Stanisavljević ā€“ Tomić, Pavlov.

Superliga Srbije Superliga Srbije Linglong Superliga Srbije Vojvodina Radnik