XS
SM
MD
LG
Izveštaj utakmice

Mačva u svom starom sjaju! Slavlje u Šapcu!

04.12.2019 FK Mačva

Izuzetno hladno vreme nije sprečilo verne navijače Mačve da svoj klub bodre sa tribina i u poslednjoj utakmici jesenjeg dela na domaćem terenu, što je igračima bio dodatni motiv da se izbore za prvu pobedu u ovoj sezoni. Velika tri boda Šapčani su osvojili u večerašnjem susretu sa ekipom Javor Matisa iz Ivanjice, rezultatom 2:1 (1:1), a dvostruki strelac crveno-crnih Miloš Adamović u 01. i 36. minutu susreta zaslužan je za vraćanje dugo očekivane pozitivne enegrije na tribinama u Šapcu. Oba gola postigao je na asistenciju Đorđa Šušnjara. Jedini gol za goste postigao je Dolmagić u 29. minutu.

Večerašnji susuret obeležila je dominacija Šapčana i prepoznatljiva brza i agresivna igra, brojne prilike i stopostotne šanse, koje su Mačvu mogle dovesti i do većeg vođstva.

Dragan Aničić: Posle dugog vremenskog perioda, ne računajući pobedu u Kup takmičenju, uspeli smo da ostvarimo prvenstvenu pobedu i stvarno mi je drago, prvenstveno zbog igrača jer ulažu veliki napor, a u mnogim utakmicama nismo imali sreće da realizujemo to što smo napravili večeras. Tako to ide, iz prve akcije smo dali gol i odmah je lakše da se igra. Mislim da smo imali periode jako dobre igre i u prvom i u drugom poluvremenu jendo 20-tak minuta baš dobre igre gde smo mogli i ranije da završimo utakmicu. Imali smo, pa ne stopostotnu šansu, nego i preko toga, ali jendostavno ne treba nikome zamerati. Igrači znaju da imaju punu podršku od mene i Ašćerić je hteo najbolje u toj situaciji, ali kod špiceva tako ide. Nekad šutnu pored gola pa ulazi u gol, a nekad ni sa gol linije ne mogu da postignu pogodak. Valjda iz prevelike želje, on dečko hoće da prekine tu lošu seriju ali neda se. Najvažnije jeste da smo zabeležili podedu i da smo se primakli ekipama koje su iznad nas. Moram da se zahvalim publici koja je danas bila uz nas i ovo je njihova pobeda. 

Igor Bondžulić: Čestitao bih Mačvi na prvoj prvenstvenoj pobedi, mislim da su oni i ranije zaslužili da zabeleže jedan pozitivan rezultat. Danas su zasluženo pobedili, ali ne mogu da se otmem utisku da smo i mi imali neke svoje prilike i da smo mogli da izvučemo bolji rezultat iz ove utakmice. Slabo smo ušli u meč, u prvom minutu primili gol i to nas je u jendom delu preseklo. Uspeli smo da se vratimo, izjednačimo rezultat, ali iz kontre smo primili gol. Drugo poluvreme je znalački sačuvala tu prednost, a imala je i šansi da povede 3:1, ali i mi smo imali priliku da izjednačimo na 2:2. Okrećemo se daljim obavezama, pokušaćemo da na poslednjem meču izvučemo pozitivan rezultat.

Mačva: Puletić (g), Pejović (k), Ivić, Jovanović, Ašćerić (Milosavljević od 76.min), Marković (Marić od 86.min), Šušnjar, Mijailović, Dukić, Ristivojević i Adamović (Božić od 92.min). Žuti kartoni: Adamović 73, Šušnjar 76 i Mijailović 88. min.

Javor: Lazović (g), Jevremović, Kuveljić, Piščević, Nikolić (Krnić od 81.min), Dolmagić (Maričić od 73.min), Kolaković (k), Pavišić (Cvetković od 70.min), Petković, Mrkaić i Amanović. Žuti kartoni: Piščević 67 i Kuveljić 75.min.

U poslednjem, 20. kolu jesenjeg dela prvenstva, šabačka Mačva gostuje ekipi Napretka u Kruševcu. Utakmica se igra u nedelju, 08.decembra od 15 časova.

pr Ana Acan

Superliga Srbije Superliga Srbije Linglong Superliga Srbije Mačva Javor Matis