XS
SM
MD
LG
IzveŔtaj utakmice
Šotić u derbiju vodio Partizan do treće uzastopne pobede!

RukometaÅ”i Partizana zabeležili su treći trijumf u nizu pobedivÅ”i večitog rivala Crvenu zvezdu rezultatom 27:26 (16:12). Derbi Å”estog kola Super rukometne lige Srbije doneo je mnogo uzbuđenja na Banjici, a naročito tokom poslednjih deset minuta kada su crveno-beli ā€œdisali za vratomā€ rukometaÅ”ima Partizana. Ipak, fenomenalni Å otić, raspoloženi Banduka i sigurni kapiten Stevanović sjajnom igrom predvodili su domaći tim do nova dva boda.

U uvodnim minutima utakmice na obe strane se igrala jaka odbrana, pa je posle osam minuta igre rezultat bio 3:2 za crno-bele. Prvo isključenje na meču dogodilo se u devetom minutu kada je Bugarinović udarcem u vrat nepropisno zaustavio proÅ”logodiÅ”njeg saigrača Å otića. Sudija je pokazao na sedam metara, a Stevanović je uspeÅ”no realizovao sedmerac. Usledio je blagi pad koncentracije kod crno-belih, a rival je to umeo da kazni, za prvo vođstvo na meču (4:5). Međutim, ekspresno je stigao odgovorĀ Äete trenera Bojana Butulije i serija od 3:0 (7:5).

U 19. minutu zbog nepravilne izmene Radovanović je isključen na dva minuta, a gosti su to iskoristili i poravnali rezultat (7:7). Posle sjajne odbrane, a potom kontre Å otića, Partizan se uprkos igraču manje odlepio na plus tri, pa je novi selektor ā€œorlovaā€ Nenad Peruničić poletnu igru crno-belih pokuÅ”ao da preseče tajm-autom. Ipak, sjajne odbrane golmana Ilića ulivale su samopouzdanje crno-belima pred svojim golom, a iz dobre defanzive doÅ”ao je joÅ” bolji napad.

Foto: RK Partizan

Partizan je napravio impresivnu seriju i golovima Padežanina, Å otića i Radovanovića doÅ”ao do plus četiri na semaforu (11:7). U zavrÅ”nici prvog poluvremena igralo se gol za gol, a publiku je na noge podigao kapiten Stevanović posle maestralno izvedenog sedmerca. Zvezda je uspela da prepolovi zaostatak, ali su se Banduka i Å otić pre isteka 30. minuta pobrinuli da se na pauzu ode pri rezultatu 16:12.

Na startu drugog poluvremenaĀ igralo se gol za gol. Laković i Bugarinović su pretili da smanje prednost Partizana, ali Grubić, Mićić i Stevanović to nisu dozvolili (19:15). Čuvali su crno-beli četiri gola ā€œviÅ”kaā€Ā sve do poslednjih pet minuta kada je naÅ” večiti rival napravio seriju 5:1. Zbog grubog faula isključen je Jokić, pa je tako rukometaÅ”e PartizanaĀ u zavrÅ”nici poslužila i sreća.

Sa igračem viÅ”e Partizan je doÅ”ao do plus tri, a Peruničić je zatražio novi tajm-aut kako bi u preostala tri minuta njegov tim pokuÅ”ao da sa Banjice odnese bar bod. Nije to poÅ”lo za rukom crveno-belima. Banduka i Å otić su stavili tačku na ovaj meč, a Zvezda je uspela samo da ublaži poraz ā€“ 27:26.

Rukomet Rukomet Superliga Partizan Crvena zvezda