XS
SM
MD
LG
Izveštaj utakmice

Piroćanci "izrešetali" mrežu Svilajnčana, moglo je još!

04.11.2018 plusonline.rs

Podsećanja radi, pre današnje utakmice bilans fudbaera Radničkog bio je sedam uzastopnih pobeda sa  impozantnom gol razlikom 12:1. Marko Vidojević preuzeo je tim od meča sa Jedinstvom u Paraćinu i napravio seriju od pet pobeda, pre toga tri utakmice na gostovanju.
2. minut prvi napad Piroćanaca, Radičević je šutirao ali preko golaRadnički oslabljen bez odličnih  Ace Stojkovića zbog virusa, Božidara Mančića koji je na treningu polomio dva prsta na nozi, Jordana Jovanovića zbog parnih žutih kartona. 4. minut Goooolllll Uroš Tomović 1:0

Gosti su izbacili loptu posle kombinacije Ristova i Spasića. Ćirković je izveo udarac iz ugla, u peterac je utrčao Tomović i iz neposredne blizine poslao loptu u mrežu.

9.minut Gosti ne igraju defanzivno što je iznenadilo, ali su “napunili” sredinu terena ostavljajući u napadu samo centarfora Paunovića. Piroćanci stalno napadaju, Spasić i Tomović nisu imali prilike. 13. minut dobra akcija Piroćanaca, Vlajković je centrirao, a golman gostiju Ivanović ispred Tomovića uhvatio loptu. 14. minut trener gostiju se izgleda predomislio. Posle rano primljenog gola ostavio je čak šestoricu igrača u poslednjoj liniji.

18. minut “slalom” Miloševića štoper gostiju ga je srušio i zato dobio žuti karton. Denis Ristov je iz slobodnog udarca pogodio prečku. 20. minut gosti još uvek čestito nisu prešli centar. Stamenković nije uhvatio nijednu loptu. 22. minut akcija iz udzbenika, Ristov-Spasić, povratna do Miloševića koji sa 12 metara šutira kraj gola 24. minut Marković sa 14 metara iskosa sa desne strane centrira u peterac, gosti šalju loptu u peti korner. 30. minut igra se stalno na polovini Svilajnčana, čeka se drugi gol! 32. minut Goooollll Uroš Tomović 2:0.

Spasić je “uleteo”u šesnaesterac, odigrao “paralelu” pred gol a Uroš Tomović iz iste pozicije kao kod prvog gola zatresao mrežu

33. minut Milošević je mogao da se proslavi kao i Tomović na ubačenu loptu od Ristova, šutirao je sa 10 metara ali pravo u golmana. 34. minut raspoloženi Spasić šutira, golman krajnjim naporom izbacuje loptu u korner. Očekuje se treći gol! 45. minut Kraj prvog poluvremena 2:0

46. minut prva izmena, umesto Nebojše Radičevića u igri je Predrag Ivković. 48. minut još jedan dobar centaršut Ćirkovića, Milošević ponovo šutira loše. 49. minut kombinacija Miloševića, Ivkovića i Tomovića povratna lopta do Vlajkovića koji sa 20 metara šutira, lopta na putu ka golu pogađa štopera Milića.

53. minut Spasić je pobegao trojici igrača u odbrani kada se očekivao udarac sa 16.metara, pokušao je da kombinuje sa Miloševićem po levoj strani ali je njegova lopta bila pogrešna. 54. minut Vidojević je očigledno želeo da odmori Filipa Tolića koji je sa Denisom Ristovom bio organizator svih akcija, ušao je Davor Petov.

57. minut još jedna dobra lopta Ćirkovića do Miloševića, centaršut sa leve strane Spasić je šutirao ali ponovo u nekog od igrača gostiju koji je loptu izbacio u osmi korner. 60. minut korner sa desne strane Ivković centrira, Stefan Marković iz okreta šutira a golman Ivanović po ko zna koji put spašava svoj tim. 62. minut Goooollll Denis Ristov 3:0!

62. minut još jedan “šou” Miloša Spasića “nanizao” je nekoliko igrača ubacio loptu do Ristova a kapiten Radničkog sa 10 metara “cepa” mrežu. 65. minut posle kornera Ivković centrira pred gol, Bojan Dojkić šutira glavom lopta zavšava kraj desne stative. 70. minut Gooollll Miloš Spasić 4:0.

Raspoloženi Miloš Spasić ovoga puta sve je uradio sam. Približio se šenaestercu i poslao pravu “bombu” u desni donji ugao. Ovim golom Spasić je krunisao odličnu igru. 74. minut Gooollll Uroš Tomović 5:0!

Ponovo Miloš Spasić i Uroš Tomović sve su odigrali kao u predhodnim golovima Tomovića. Spasić je pogao po desnoj strani, centrirao, a Tomović iz neposredne blizine ubacio loptu u mrežu 

75. minut obrukao se pomoćni sudija Dušan Božinović iz Zaječara. Denis Ristov ubacio je loptu u prostor, Spasić je utrčao centrirao a Tomović na isti način ubacio loptu u mrežu. Pomoćni arbitar je pokazao da ne razume kad je ofsajd pozicija, podigao je zastavicu a veoma dobri glavni arbitar Nemanja Đurđević iz Kruševca poništio je gol

80. minut Marko Vidojević je povukao pravi potez. Miloš Spasić je uz aplauze gledalaca napustio igru a umesto njega ušao mladi Miloš Đorđević koji debituje u prvom timu. 81.minut Gooooolllll Nikola Vlajković 6:0.

Mladi bek Radničkog prihvatio je odbijenu loptu na 20 metara od gola i “bombardovao” mrežu gostiju udarcem iz punog trka. 82. minut Tomović je postigao 3 gola ali je i Nemanja Milošević mogao danas da bude trostruki strelac posle nekoliko izglednih prilika, još jedna.

Tomović je kao Spasić ranije prošao desnom stranom centrirao a Milošević sa nekoliko metara šutirao u golmana Ivanovića koji je već bio savladan, lopta je pogodila u nogu golmana i završila u desetom korneru.

88. minut Vlajković je sa desne strane odigrao povratnu do Ivkovića a ovaj sa 14 metara ciljao kraj desnog gornjeg ugla. 90. minut Stekao se utisak da je arbitar jedva čekao da prekine muku Svilajčana. Gosti su takođe želeli da se što pre završi jer su čak i dobro prošli.

Ovo je šesta pobeda Marka Vidojevića sa svojim timom uz gol razliku 18:1. Radnički igra moderno, lopta ide veoma brzo stvoren je veliki broj povoljnih prilika. Ljubiteljima fudbala u Pirotu koji se polako vraćaju na Stadion kraj Nišave i ovaj meč dovoljno je ubedljiv razlog da veruju, Belima i da budu uz njih i na proleću.

Osim one greške kod ofsajda arbitriranje mlade trojke bilo je veoma dobro. 

Radnički Pirot – Radnički Svilajnac 6:0 (2:0)

Igrač utakmice: Miloš Spasić- Radnički . Strelci: 1:0 Uroš Tomović 4.min., 2:0 Uroš Tomović 32.min., 3:0 Denis Ristov 62.min., 4:0 Miloš Spasić 70.min., 5:0 Uroš Tomović 74.min., 6:0 Nikola Vlajković 81.min.

Srpske lige Srpske lige Srpska liga Istok Radnički (P) Radnički (S)