XS
SM
MD
LG
Izveštaj utakmice

Srpska liga Istok: U duelu Zaplanjca i Budućnosti mreže mirovale

29.10.2018 zaplanjskenovine.rs

U 13. kolu Srpske lige Istok, u nedelju 28. oktobra na stadionu u Gadžinom Hanu, svoj meč odigrali su Zaplanjac i Budućnost iz Popovca. Gledaoci, njih oko 300, nisu uživali u onom što je u fudbalu najvažnije, u pogocima.

Početak utakmice obeležile su dve prilike gostiju. Već u 4. minutu Milan Milošević odlično je šutirao sa ivice šesnaesterca, ali je golman Zaplanjca uspeo da izbaci loptu u korner. Posle izvedenog udarca iz ugla najviši u skoku bio je iskusni Marko Ranđelović, ali je njegov udarac glavom bio neprecizan.

U većem delu prvog poluvremena vodila se borba na sredini terena u kojoj je do izražaja došla igra gostujućih igrača Nikolića i Stojkovića. U ekipi Zaplanjca treba izdvojiti borbenost Božovića i nekoliko polušansi u kojima su se našli Radosavljević i Đorđević.

U 21. minutu fudbaler Zaplanjca Đorđević nije uspeo da iskoristi najbolju šansu na utakmici. Posle nabačene lopte Prokića i gužve u šesnaestercu, lopta je stigla do mladog Đorđevića koji je pogodio stativu sa svega 3-4 metra.

Gužva pred golonom Budućnosti; foto: Zaplanjske novine

U narednom periodu gosti su preuzeli inicijativu. Kroz dobru igru stvorili su nekoliko šansi u kojima su se našli Stojković, koji je glavom tukao preko gola, zatim je Ajdarević posle dobrog driblinga uspeo da šutira, ali je lopta završila visoko preko gola. U liniji odbrane Ranđelović i Cvetković su bili sigurni.

Na drugoj strani terena, Petar Nikolić je, u 40. minutu, dobro zahvatio odbijenu loptu koja je prošla pored desne stative golamana Milanovića.

U samoj završnici Popovčani su izveli odličan napad po desnoj strani i uspeli da upute centaršut. Ajdarević je zahvatio loptu ali je golman Stefanović bio siguran.

Drugo poluvreme počelo je dobrim napadom fudbalera Budućnosti. U prilici je bio Stošković, ali je Stefanović uspeo da interveniše i spreči loptu da uđe u gol. Usledio je period u kojem su igrači sredine terena obeju ekipa imali najviše posla. Iz takve igre povremeno su se ukazivale polušanse pred oba gola. Značajnije nisu iskoristili Radosavljević i Bulatović, dok je na drugoj strani Topalović pokušao udarcem sa distance.

U najboljoj prilici, u 68. minutu, našao se fudbaler gostiju Nikolić koji se bio u poziciji „oči u oči“ sa golmanom Zaplanjca. Stefanović je napadaču „skratio ugao“ i uspeo da odbrani svoj gol.

Pokušali su Stojković i Milošević još nekoliko puta da ugroze gol domaćih, ali su bili neprecizni.

Do kraja utakmice, vredna pomena je dobra pozicija da se uputi udarac ka golu Budućnosti u kojoj se našao Milan Radosavljević. Lopta je posle njegovog udarca otišla iznad Milanovićeve prečke.

Na kraju, po jedan bod pripao je obema ekipama. Iako Zaplanjac u poslednja četiri kola nije pobedio, nalazi se na 5. mestu na tabeli sa 23 boda, dok je Budućnost na 4. mestu sa 26 bodova.

Senku na ovaj sportski događaj bacio je incident po završetku utakmice. U verbalni sukub došli navijači iz Popovca i fudbaleri Zaplanjca. U epilogu ovog incidenta, sudija Igor Rajković iz Despotovca pokazao je crveni karton Nemanji Božoviću.

ZAPLANJAC: Stefanović, Mladenović, Mršević, D. Nikolić, Petrović, Bulatović ( Jovanović), Prokić, Božović, Đorđević (Stanković), Radosavljević, P. Nikolić.

BUDUĆNOST: Milanović, Stošković, Topalović, Cvetković, Ranđelović, Mladenović, Ajdarević (D. Milanović) (Ma. Milošević), Stoiljković (Mijatović), Stojković, Nikolić, Mi. Milošević.

Srpske lige Srpske lige Srpska liga Istok Zaplanjac Budućnost