XS
SM
MD
LG
Izveštaj utakmice

Pirotski tim, iako bolji, u nadoknadi vremena spasio bod!

20.09.2018 plusonline.rs

U Mrštanu za Radnički nikada nije bilo lako. Uvek se dogadjalo “nešto” što bi direktno uticale na rezultat. Kao da smo znali, u najavi ove utakmice pomenuli smo sve to i prizivali da meč bude u granicama regularnog.

Veći deo prvog poluvremena upravo je protekao tako. Radnički je delovao bolje, sigurnije i ljubitelji fudbala na Stadionu hvaleći “bele” očekivali su da Piroćanci osvoje bodove. Ovakvoj proceni idu u prilog i prilike gostiju. Jovanović je u dva navrata bio sam pred golmanom domaćih, ali nije uspeo da zatrese mrežu.

U 40. minutu Radičević je dobio drugi žuti karton, poslat je u svlačionicu. Strepelo se da će isključenje poremetiti goste.

  Medjutim Radnički je i u nastavku delovao bolje, ali i dalje bez dobre realizacije. U 63. minutu, posle prekida, nije dobro reagovala odbrana radničkog i domaći fudbaler je sa 1o metara ciljao u ugao gola Stamenkovića – 1:0.

I pored primljenog gola, Ranički je i dalje igrao organizovanije i Tomović je u 68. minutu izašao sam ispred golmana, ali ni to nije bilo dovoljno da se zatrese mreža Moravca.

Napadi Piroćanaca bili su sve učestaliji i u poslenjih desetak minuta najpre Tomović iz neposredne blizine posle greške golmana nije uspeo da zahvati loptu, a potom Neca Mančić imao je dve prilike ali, ponovo bez realizacije.

Prema utiscima nekih ljudi van Pirota sa kojima sam se povremeno čuo, s obzirom da su “izvori” iz Radničkog “presušili” pirotski tim je u posedu lopte bio bolji čak za 70:30, ali ni to nije bilo dovoljno. Domaći su posle jednog od retkih udaraca na gol, zatresli mrežu.

Trener domaćih Pantelić često je, iz nemoći reagovao kod sudije, čak ulazio i u teren, uplašen za rezultat, jer je Radnički, iako sa igračem manje, dominirao u odnosu na njegove taktički i fizički nespremne fudbalere. Pred sam kraj sudija je sa klupe udaljio trenera domaćih, što je potvrdilo očiglednu nervozu i strah da bolji tim iz Pirota, ne osvoji bar bod!

To se dogodilo u nadoknadi vremena.

Pravda je stigla u 94. minutu. Boža Mančić je centrirao, golman domaćih nije uspeo da izbaci loptu, skočio je Bojan Dojkić i zatresao mrežu.

Posle svega, bar je izbegnut poraz, mada je Radnički zaslužio, igrajući 50 minuta sa igračem manje, ubedljivu pobedu.

Srpska liga Istok 6. kolo: Moravac Orion – Radnički Pirot  1:1 (0:0)

Radnički: Stamenković, Vučetić, Marković, Dojkić, B. Mančić, Jovanović, (Petrov) Ristov, Radičević, Spasić, Tomović, Ćirković (N. Mančić). Crvni karton: Radičević Radnički Pirot 40. minut.

Srpske lige Srpske lige Srpska liga Istok Moravac Orion Radnički (P)