XS
SM
MD
LG
IzveŔtaj utakmice
Sremska liga: Prvi maj - Sloven 2:1

Desetak minuta je delilo Sloven od pobede nad mesnim rivalom. Dva velemajstorska poteza Radića (asistencija Ježu i gol iz slobodnog udarca) odlučila su pobednika. U prvim minutima Sloven je igrao prilično neubedljivo, a u par navrata je pravio velike kikseve u odbrani, Å”to domaćin nije uspeo kazni: posebnu Lukač u 19 minutu posle nesporazuma Bačića i Savića. Ipak, do promene rezultata dolazi u 30, minutu: posle centarÅ”uta Beronje iz ugla, podlično je bio postavljen pred golom Vidanovića Ninković, koji glavom Å”alje loptu u mrežu.

Prvi maj - Sloven

Rakić u 55. minutu, Å”utem sa oko 20 metara, Å”alje loptu pored leve stative gola Vidanovića. Minut kasnije neuspela ofsajd zamka Slovena, Lukač dolazi u priliku da uradi neÅ”to viÅ”e, ali odlazi isuviÅ”e u levu stranu i prilika odlazi u nepovrat.U 71. minutu JakÅ”ić beži po strani, odličan centarÅ”ut na Krstovića, ali, sve se zavrÅ”ava bez promene rezultata. Poslednjih desetak minuta su bili fatalni za Sloven. Najpre je Radić u 81. minutu izvanredno proigrao Ježa, kojem nije bilo teÅ”ko da savlada Savića. I kao ā€žÅ”lag na tortuā€œ doÅ”ao je 85. minut: slobodan udarac za domaćina na dvadesetak metara od gola Slovena izvodi na najbolji mogući način Radić i to je 2:1. par minuta kasnije viđen je lep Å”ut Vukmanovića, ali lopta odlazi tik iznad prečke.

Å ta reći na kraju? Stekao se utisak da su fudbaleri Prvog maja imali viÅ”e želje za pobedom. Sloven nedorečen.

Strelci: 0:1 Ninković u 30, 1:1 Jež u 81, 2:1 Radić u 85. minutu. Ruma: igraliÅ”te Prvog maja. Gledalaca: 500. Sudija: Srđan Kavgić (Ruma). Pomoćnici: Marko Inđić (Stara Pazova) i Jovan Stolić (Ruma). Delegat: Goran MilijaÅ”ević (Inđija). Žuti kartoni: Lukač i radić (Prvi maj), Sekulić i Krstović (Sloven). Crveni kartion: Sekulić (Sloven).

PRVI MAJ: Vidanović, Cerovac, Janjić (od 46. N. Kordolup), Mitrović, Marković (od 46. Vukmanović), Bačvanski Jovanović, Lukač, Radić, RadiÅ”ić, Spasojević (od 79. Jež).

SLOVEN: Savić, Putica, Bačić, Sekulić, Sremčević, Ninković, JakÅ”ić, Å tetić, Krstović, Beronja (od 80. A. Marković), Rakić (od 67. Mandić).

Igrač utakmice: Bojan Radić .

Ā 

Ā 

Fudbal Fudbal PFL Sremska Mitrovica 1. Maj Ruma Sloven