XS
SM
MD
LG
IzveŔtaj utakmice
Bomba MaruÅ”ića sruÅ”ila lidera

I lider prvoligaÅ”kog karavana je osetio Å”ta znači igrati u Kraljevu, na terenu gde domaćin jedino zna za pobede. Po Å”esti put ove sezone puleni Veljka Dovedana su slavili pred svojim navijačima, sasvim zasluženo i zahvaljujući ogromnoj borbenosti, velikom srcu i ā€žbombiā€œ najboljeg strelca Zorana MaruÅ”ića.

Mladost je najbolja ekipa koja je unazad nekoliko sezona je gostovala kod Spomen parka. Lučanci su već u uvodnim minuta asusreta pokazali zaÅ”to su lider i ekipa koja je u Kraljevo doÅ”a posle Å”est uzastopnih pobeda. Ipak, domaći su prvi zapretili i to u 6. minutu kada je prvo Antonijević probao sa distance, nedovoljno da se ugorzi Janković. Odmah potom je u Å”ansi bio i Anđelković, ali je slabo Å”utirao iz viÅ”e nego izgledne pozicije. Gosti uzvratili brzim prodorima po bokovima preko Lazovića i PeÅ”ića koji su stvarali velike probleme domaćima. Lazopvić je u 8. minutu naterao Å ejića da se pomuči ne bi li ukrotio njegov Å”ut, a u 33. minutu Živadinović je imao zicer, na petercu je bio usamljen, ali nije uspeo da poÅ”alje loptu iza leđa vratara ā€žbelihā€œ. Sredinom prvog poluvremena Å”ef struke Sloge Veljko Dovedan poslao je na zagrevanje glavne adute, povratnike u tim MaruÅ”ića i Janićijevića. Njihovim ulaskom, sa poečtkom drugog dela susreta, Sloga je preuzela inicijativu, a gosti pretili preko opasnih kontranapada. Posle pokuÅ”aja Radosavljevića, kada je Janković samo odbio loptu, Janićijević je bio sam pred golom gostiju, obrukao se, ali i da je pogodio ne bi vredelo, jer je mahač Marković signalizirao ofsajd. Gosti su u 72. minutu propustili priliku da reÅ”e pitanje pobednika u ovom meču. Milosavljević je započeo akciju, sjajno proigrao na drugoj strani Lazovića koji je neometan odlično Å”utirao, ali je stativa bila saveznik ā€žbelihā€œ. Od tog trenutka utakmica se otvorila, a domaći su krenuli svi silama u napad i to se isplatilo. Igrao se 84. minut, Milovanović je započeo akciju, usledio je centarÅ”ut, lopta je nekako doÅ”la do MaruÅ”ića koji je uputio takvu bombu da je dobro mreža gola gostiju ostala cela. Erupcija oduÅ”evljenja na Gradskom stadionu se joÅ” nije ni stiÅ”ala, a Slogina ā€žcrna perlaā€œ imala je joÅ” jednu priliku, sve je sam uradio, strahovito Å”utirao, Janković je već bio savladan, ali je lopta tik preko prečke otiÅ”la u gol aut. Prolamalo se Grdičkom kosom ā€žSloga, . Slogaā€œ i ā€žbeli, beliā€œ, navijači su u transu ispratili ljubimce u svlačionicu, joÅ” jednom se potvrdilo da kraljevački prvoligaÅ” nije slučajno na koti dva.

- Sloga je utakmicu dobila zasluženo i vcelikim srcem. Nemam Å”ta da zamerim mojim igračima, znali smo kako domaćin igra, spremali smo se, uÅ”li dobro u meč, imali prilike da se mi prvi radujemo i verovatno reÅ”imo pitanje pobednika, pogodili smo i stativu, a kada se takva Å”ansa propusti sledi kazna. U svakomn slučaju gledaoci su uživali jer je viđena dobra fudbalska predstava ā€“ naglasio je posle meča Vladica Petrović trener Mladosti iz Lučana.

- Ovo je nova herojska pobeda celog tima. Ja sam postigao gol, ali svi saigrači su dali pun doprinos ovom trijumfu. Pobedili smo najbolji tim u ligi, ostavili smo srce na terenu i nagrada je stigla na vreme. Hvala navijačima na podrÅ”ci, ovo su najlepÅ”i fudbalski dani za moj grad, nadam se da ćemo u ovakvom ritmu nastaviti ā€“ presrećan je bio posle utakmice Zoran MaruÅ”ić najbolji strelac Sloge i momak koji je obeležio jesen u Prvoj ligi Srbije.

SLOGA (KV) ā€“ MLADOST 1 ā€“ 0 (0 ā€“ 0)

Gradski stadion Gledalaca: 1000 Sudija: Dalibor Manojlović (Knjaževac) 6 Pomoćne sudije: Goran Kojić (Paraćin) i MiloÅ” Marković (Blace) 7 Strelac: MaruÅ”ić u 84. minutu Žuti kartoni: Gobeljić i Janićijević (Sloga), Stojanović i PeÅ”ić (Mladost). Igrač utakmice: Zoran MaruÅ”ić (Sloga).

SLOGA: Å ejić 7, Gobeljić 8, Milovanović 7, Miletić 7, 5, Radosavljević 7, 5, DraÅ”ković 7, 5, Lekanić 7 (od 46. minuta MaruÅ”ić 8), Antonijević 7, 5, Rovčanin 7 (od 46. minuta Janićijević 7), Anđelković 7, Stanković 7 (od 80. minuta Ćuković -)

MLADOST: Janković 7, Lazović 7, 5, Petrović 7, Golemić 7, Milunović 7, 5, Stojanović 7 (od 86. minuta Tomić -), PeÅ”ić 7, 5, Avramović 7, Milosavljević 7 (od 80. minuta Radojičić -), TeÅ”ić 7 (od 60. minuta Gavrić 7), Živadinović 7

Ā 

Ā 

Ā 

Fudbal Fudbal Prva liga Srbije Sloga (K) Mladost (L)