XS
SM
MD
LG
Izveštaj utakmice
JSL: Napredak - OFK Beograd 3:0

Fudbaleri Napretka ostvarili su najubedljiviju pobedu ove jeseni u okviru 13. kola Jelen Super lige pošto su danas savladali OFK Beograd sa 3:0 posle bolje igre u oba poluvremena. Domaći su zapretili već u 3. minutu pošto je kapiten Kruševljana Mirosavljević sjajnim pasom iza leđa odbrane gostiju pronašao Trujića koji je izašao sam ispred Pavlovića ali je bio neprecizan. Istuu akciju i pas ponovio je kapiten Mirosavljević u 13. minutu ovoga puta za Dimitrova koji je majstorski polulevo od gola OFK Beograda poslao loptu u malu mrežicu (suprotnog ugla) za veliku radost i vođstvo Kruševljana od 1:0. U nastavku Kruševljani su imali inicijativu ali bez izglednih prilika dok su gosti prvi šut uputili ka golu Dalibora Milenkovića (zamenio danas Krznarića koji se povredio na zagrevanju) u 42. minutu preko Paločevića sa 22-23 metra ali je golman Milenković sjajno odbranio paradom koja je izmamila aplauze Kruševačke publike.

Samo što je počelo drugo poluvreme danas odlični Trujić pronalazi Bajića koji izlazi sam ispred golmana gostiju Pavlovića ali traljavo šutira pored gola. Ponovo Kruševljani dolaze do šanse u 49. minutu posle kornera Cvetkovića visoko skače Janičić ali i on pored gola. Tempo potom pada a gosti opasno prete najpre u 67. minutu kada Paločević u 6.7 minutu prolazi po desnoj strani odlično pronalazi Čavriča ali ovaj je neprecizan, samo minut kasnije slična akcija ovog puta sa leve strane opet za Čavrića ali ostaje isti rezultat. Iskusni Koković samo minut kasnije sa 30 metara topovski šutira na gol Ofk Beograda ali preko gola. Sledeći put Napredak ozbiljno ugrožava gol u 77. minutu posle centaršuta Cvetkovića Janičić visoko skače ali je neprecizan. I onda 2:0 koner sa desne strane uobičajeno izvodi Cvetković u buketu igrača sjajno skače mladi Gavrić koji je u 69 minutu zamenio Bajića i matira nemoćnog Pavlovića za miran san Kruševljana. Ali uzbuđenjima još nije kraj danas odlični Trujič sam sebi u 86. minutu stvara odličnu šansu pošto je na sredini oduzeo jednu loptu ali rezultat se ne menja a onda poslednji minut nadoknade uvek borac do kraja kapiten Mirosavljević izborio se za jednu loptu u šesnaestercu gostiju vraća povratni pas Kokoviću koji niskim rezantnim udarcem pogađa sam donji desni ugao golmana gostiju sa nekih 20 setak metara za konačnih 3:0 i kapitalnu pobedu Kruševljana. Po završetku utakmice igrači OFK Beograda ostali su nešto duže na terenu naime grupa njihovih navijača koja je doputovala iz Beograda propisno ih je izribala za prikazanu igru u Kruševcu.

Stadion - Mladost u Kruševcu, gledalaca 2200. Sudija Darko Bogdanović (Kraljevo ) 6. Opomenuti igrači; Trujić, Bajić, Regan i Janičić (Napredak) i Paločević i Golubović (OFK Beograd). Strelci. Dimitrov u 13, Gavrić u 84. i Koković u 90. za Napredak. Igrač utakmice: Nikola Trujić (Napredak).

NAPREDAK: Milenković 7, Veselinović 7, Bogdan Milošević 7, Janičić 7, 5, Trujić 7, 5(Kostić-), Cvetković 7, 5, Mirosavljević 7, 5, Regan 7, Koković 7, 5, Dimitrov 7( Nikola Milošević-), Bajić 6, 5 (Gavrić 7, 5).

OFK Beograd : Pavlović 6, Bates 6, 5( Zdjelar 6, 5), Planić 6, 5, Vasilkjević 7 , Antonov 7, Golubović 7(Micevski 6, 5), Gajić 6, 5, Ješić 7, Paločević 7( Damjanović-), Dražić 7, Čavrić 7, 5.

Foto galerija

 

Slobodan Simić Foto 1. 30. minut Dražić iscenira jedanaesterac i dobija žuti karton

Foto 2. 42. minur šut Paločevića odlična odbrana Dalibora Milenkovića

Foto 3. 84. minut Gavrić postiže drugi gol za Kruševljane

Fudbal Fudbal Jelen Super liga Srbije Napredak OFK Beograd