XS
SM
MD
LG

GODINA OSNIVANJA : 1933.
STEPEN TAKMIČENJA : Srpska liga "Vojvodina"

BROJ REGISTROVANIH IGRAČA : 156
NAJVEĆI KLUPSKI USPESI : plasman u II saveznu ligu u sezoni 1991/92 godine . Plasman u Ā¼ finale Kupa Jugoslavije 1992. godine. Plasman u I ligu Srbije 2006. godine.

Fudbalski klub "Inđija" iz Inđije osnovan je 1933. godine kao klub železničkih radnika. U prvo vreme Klub se takmičio pod nazivom ŽAK da bi ubrzo promenio ime u FK ŽELEZNIČAR. Pod ovim imenom Klub je nastupao do 1969. godine kada menja ime u FK PIK "INĐIJA" , od 1975. FK AGROUNIJA po nazivu tadaÅ”njeg generalnog sponzora ā€“inđijskog poljoprivrednog kombinata. Od 1994. do 2001. godine klub nastupa pod sadaÅ”njim imenom Fudbalski klub "Inđija". Od 2001. do 2003. godine generalni sponzor Kluba je Privatno preduzeće "Brazda ā€“ coop" iz Inđije pod čijim imenom Klub nastupa u takmičenjima. Počev od 14. jula 2003. godine Klub ponovo vraća ime FK "Inđija".

Tokom svoje istorije Klub se uglavnom takmičio u III fudbalskoj ligi. U viÅ”e navrata učestvovao je u kvalifikacijama za plasman u II ligu da bi konačno 1992. godine uspeo da se plasira u ovaj rang takmičenja. U ovom rangu klub je postigao zapažene rezultate takmičeći se u jedinstvenoj Ligi sa renomiranim klubovima iz tog ranga a u istoj sezoni ostvario je plasman u Ā¼ finale Kupa Jugoslavije eliminisavÅ”i renomirane prvoligaÅ”ke i drugoligaÅ”ke ekipe. U periodu od 1994. do 2004. godine Klub je uglavnom nastupao u srpskoligaÅ”kom takmičenju sa promenljivim uspehom. 2006. godine osvaja I mesto u srpskoj ligi i ostvaruje plasman u I ligu Srbije.

Od igrača koji su ponikli u Klubu najveći domet dostigli su Dragoljub Pejović , kasnije igrač novosadske Vojvodine i kulskog Hajduka , koji je i danas rekorder po broju nastupa u olimpijskoj reprezentaciji Jugoslavije čiji je bio kapiten duže vremena. Zoran Janković, kasnije FK "Vojvodina" , nastupao je za "A" reprezentaciju Jugoslavije, Bojan Banjac, kasnije profesionalac u Lilu - Francuska, Ratko Vukčević ā€“Obilić /Beograd/, nastupao u Intertoto kupu, LjubiÅ”a Kekić, član "Omonije" prvaka Kipra. Ukupno iz FK "Inđije" kao prvoligaÅ”ki igrači afirmisalo se 35 fudbalera Å”to je dokaz stručnog rada sa mlađim kategorijama.

preuzetoĀ saĀ zvaničnogĀ sajtaĀ klubaĀ