XS
SM
MD
LG

Biciklizam: Stević sedmi u Rumuniji

VASLUI, 4. jul (Info centar).- Ivan Stević, srpski biciklista, član rumunske profi ekipe Tušnad, zauzeo je sedmo mesto u sprintu grupe od 84 vozača na cilju četvrte etape 50. trke „Oko Rumunije“ u kategoriji 2.2 vožene od Botosanija do Vasluia (189 km). Trenuto je na petom mestu u generalnom plasmanu sa 15 sekundi zaostatka za vodećim Ukrajincem Vitalijem Butsom (Kols) koji je pobedio u četvrtoj etapi posle 4:15,56 časova vožnje. Drugi je bio Antonio Viola (Italija, Vini Fantini) dok je treće mesto pripalo Eduardu Grosu (Rumunija, nacionalna) koji je slavio u trećoj etapi kada je Stević bio drugi!

Srpski biciklista Marko Stanković (CCN Metalac), koji vozi kao gost u bugarskom Hemus Trojanu, zauzeo je 21. mesto u vremenu pobednika. Mladi Kraljevčanin Marko Polumirac je odustao.

Dve etape pre kraja, u generalnom plasmanu vodi Buts sa 16:10,50 časova, drugi i treći su njegovi sunarodnici i suvozači u Kolsu Andrej Hripta i Volodimir Zagorodnij sa po 14 sekundi zaostatka. Stević je peti sa 15 sekundi slabijim vremenom, dok je 75. Marko Stanković sa 11,14 minuta slabijim vremenom.

Peta etapa je 5. jula od Vasluia do Galatija od 188 km.