XS
SM
MD
LG
04.07.2013 S. Blagojević

Rasinski okrug: Izveštaji usvojeni, prva liga se povećava na 18 klubova

Sinoć je Kruševcu održana sednica izvršnog odbora Fudbalskog saveza Rasinskog okruga na kojoj iz obilja od 15 tačaka dnevnog reda pre svega treba izdvojiti one tačke koje se odnose na izveštaje komesara za takmičenje lige pod okriljem Rasinskog okruga , zatim zahtev za proširenje Prve Rasinske lige sa 16 na 18 klubova, kao i predloge lista sudija i delegata za sve stepene takmičenja. Najpre su usvojeni izveštaji o takmičenju  komesara Prve Rasinske lige, potom Druge Rasinske lige , Gradske lige Kruševca, Pionirske lige i Kup takmičenja na području Rasinskog okruga. Svi izveštaji usvojeni su jednoglasno uz pohvale ekipi PPT Trstenika koja je pobednik kupa ne samo Rasinskog okruga već i Regiona Istočne Srbije( u finalu pobedili Moravac iz Mrštana sa 1: 0). Još jedan klub je pohvaljen a to je FK Varvarin koji je kao član Opštinske lige Varvarin stigao do finala kupa Rasinskog okruga.
 Ipak najinteresantnija tačka dnevnog reda bio je zahtev IO Gradskog fudbalskog saveza Kruševac da se Prva Rasinska liga proširi sa 16 na 18 klubova. Posle burne rasprave, pa čak i telefonske konsultacije sa Draganom Denčićem predsednikom komisije za pravne propise FS RIS a doneta je odluka o proširenju uz 7 glasova za , 1 protiv( Dragan Jovanović iz Varvarina i jedan uzdržan Mlađan Marković iz Varvarina)
Izvršni odbor usvojio je i predlog lista sudija i delegata za narednu sezonu, a potom izabrao komesare za vođenje takmičenja u narednoj sezoni, utvrdio kalendar takmičenja i doneo odluku o promeni grba Fudbalskog saveza Rasinskog okruga.

                              

 OSTALI JEDINSTVO 1936 i SLOGA (D) proširenjem lige

Odlukom o proširenju Prve Rasinske lige članovi ove lige ostali su Jedinstvo 1936 iz Kruševca i Sloga iz Dašnice, dok su iz lige ispali samo Blagotin iz Poljne i već ranije Velika Drenova. Ovo proširenje lige odrazilo se i na Drugu ligu Rasinskog okruga pa su zbog nje status zadržali i fudbaleri Mladosti iz Toljevca.

NOVI KOMESARI

Izvršni odbor izabrao je na sednici i komesare za takmičenje pod svojim okriljem a to su:


PRVA RASINSKA LIGA:
Komesar za delegiranje sudija- Darko Rasinac iz Kruševca
Komesar za delegiranje delegata- Milan Milosavljević iz Trstenika
Komesar za takmičenje - Zoran Božović (Trstenik)

DRUGA RASINSKA LIGA:
Komesar za delegiranje sudija- Mlađan Marković iz Varvarina
Komesar za delegiranje delegata: Dragan Jovanović -Varvarin
Komesar za takmičenje -Milosavljević Momčilo -Aleksandrovac
                             
START 17 i 24 avgusta

Izvršni odbor usvojio je i kalendar takmičenja , tako će PRVA liga Rasinskog okruga startovati 17 a Druga  24 avgusta, seminari za sudije i delegate biće održani oko 01 avgusta a u kalendaru takmičenja Prve Lige Rasinskog okruga predviđena su tri vanredna kola(srede). Konferencija klubova planirana je takođe za 01 avgust ove godine.

 

DRAGIŠA BINIĆ USTUPA SVOJE DELEGATSKO MESTO NA SUPER LIGI

Mnogo vremena utrošeno je na utvrđivanje predloga lista sudija i delegata na svim nivoima takmičenja, tako će za mesto delegata na super ligi konkurisati DR. Vladan Mladenović aktuelni predsednik Gradskog fudbalskog saveza kao i Ivan Aksentijević iz istog saveza zato je predsednik Izvršnog odbora Dragiša Binić koji bi po propozicijama trebao da bude delegat takođe na Super i Prvoj ligi rekao da će svoje mesto ustupiti predstavniku jednog od ostala tri saveza Varvarinu, Aleksandrovcu ili Trsteniku.

1: Radna atmosfera sa sednice sleva na desno: Darko Rasinac, Dragan Jovanović, Žarko Anđelković i Dragiša Binić

2. Mladi i perspektivni generalni sekretar FSRO Dejan Anđelković imao je pune ruke posla

3. Dragiša Binić predsednik FSRO

4: Detalj sa sednice u krupnom planu Mlađan Marković član IO FSRO i novi komesar za delegiranje sudija Druge lige Rasinskog okruga!