XS
SM
MD
LG
04.07.2013 Vinko Jankovic

Posle četiri godine posta, fudbal se vraća medju Kupusince

Selo Kupusina u apatinskoj opštini samo je jedno od onih sedam naseljenih mesta u Zapadno-Bačkom okrugu u čijem se selu već nekoliko godina ne igra fudbal ,onaj takmičarski, klupski, za prvenstvene bodove na nivou liga . Naime, njihov fudbalski klub PARTIZAN, koji se takmičio u Međuopštinskoj fudbalskoj Ligi Sombor-Apatin-Kula-Odžaci, već pune četiri godine ne nastupa zvanično na nekim takmičenjima. Kopačke su okačene o klin,lopte miruju, klubske prostorije zvrje prazne, na igralištu je rastao korov, a omladina koja se volela loptati, morala je potražiti neku drugu, novu zanimaciju ili su pojedinci koji su jako voleli buba-maru potražili neku drugu sredinu gde bi upražnjavali ovaj sport.Lokalne političke strukture, koje bi se morale baviti ovim problemom, ne samo u Kupusini, nego i u svim drugim mestima gde je ovaj problem prisutan, ne mare za činjenicu , da je uskraćivanje i ne pružanje svakog vida rekreacije mladima, jedan veliki greh i promašaj u odgoju mladoga bića, i stoga su za osudu svi oni koji su na poziciji bilo kakve vlasti, od seoseke, opštinske i dalje.Samo kada su u pitanju  neki izbori, ovaj problem se stavlja u rubriku obećanja, a nako dobijanja podrške, sve je po starom i sve se zaboravi.

Grupa entuzijasta iz ovoga sela predvođena nekadašnjim fudbalerima, Kratofilom i Dujmovićem, već nekoliko meseci radi na oživljavanju fudbalskog kluba u selu, i uveliko se sprema ponovno vraćanje PARTIZANA u ligu u kojij su godinama bili članovi i vredni i uzorni sportski delatnici.Mnogo toga je već urađeno, okupljanje je već počelo, kostur ekipe je na pomolu, trener je već imenovan, a pripreme za novu sezonu počinju ovih dana. Jedan mali jednodnevni turnir je odigran na malom terenu, atmosfera se podiže,pao je dogovor sa jednom ekipom iz susedne Mađarske za odigravanje prijateljske utakmice na igralištu u Kupusini, i već u nedelju počinje realizacija svega zamišljenog.Fudbal je degažiran sa mrtve tačke u Kupusini, na radost mnogih ljubitelja ovoga sporta, a gde će se lopta otkotrljati videće se uskoro. Svi se nadaju da se ona neće zaustavljati bez preke potrebe i niko neće dozvoliti da ona bude u autu tolike godine, kolika je bila poslednja pauza bez fudbala u selu vrednih ratara , povrtara, voćara i budućih fudbalera.
 
Na slici Fudbalski klub PARTIZAN iz Kupusine  iz aprila 2009 godine. Poslednja ekipa pred višegodišnju pauzu koja je trajala četiri godine bez organizovanog nastupa u ligi.