XS
SM
MD
LG

Olimpizam: Ivana Maksimović trči „Mediteransku trku“

BEOGRAD, 5. jun (Info centar).- Ivana Maksimović olimpijska vicešampionka u streljaštvu u Londonu prošle godine, učestvovaće 9. juna u „Olimpijskom danu“ u Košutnjaku sa drugim sportistima članovima tima za MI u Turskoj, saopšteno je na konferenciji za medije u restoranu „Mekdonalds“ u Bezistanu u Beogradu.

- Na prošlom „Olimpijskom danu“ bila sam deo štafete Olimpijskog komiteta Srbije, a ove godine ću trčati novu „Mediteransku trku“. „Olimpijski dan“ mi je jedna od omiljenih sportskih manifestacija, a sada će biti još zanimljivije jer ćemo u Košutnjaku predstaviti sportove i sportiste koji će predstavljati Srbiju na Mediteranskim igrama – rekča je Ivana Maksimović.

Ovogodišnji „Olimpijski dan" održaće se 19. put pod sloganom „Zajedno smo najbrži“. Početak je u 12 časova na trim stazi u Košutnjaku. Ovaj događaj, kojim se širom sveta obeležava rođendan Međunarodnog olimpijskog komiteta, organizuje Olimpijski komitet Srbije, u saradnji sa kompanijom “Mekdonalds” Srbija koja već dugi niz godina pomaže organizaciju “Olimpijskog dana tračanja”. Podsticanje građana na fizičku aktivnost u prirodi, promovisanje porodičnih vrednosti, zdravog načina života i zaštite životne sredine, kao i popularizacija olimpijskog pokreta i filozofije olimpijskog duha osnovni su ciljevi “Olimpijskog dana”.

- “Mekdonalds” podržava olimpijske vrednosti i ideje olimpijskog pokreta. Radujemo se partnerstvu sa Olimpijskim komitetom Srbije i nastavićemo da podržavamo olimpijske snove miliona ljudi širom sveta - kazala je Desanka Landauer, marketing menadžer kompanije “Mekdonalds” Srbija.

Žarko Paspalj, potpredsednik Olimpijskog komiteta Srbije, pozvao je sve koji vole rekreaciju da se priključe veselom društvu u Košutnjaku:

- Ova manifestacija je iz godine u godinu sve bolja i zanimljivija. Dođite sa svojim porodicama da uživamo u prirodi, a usput, imaćete priliku da se oprobate u svojim omiljenim sportovima. Družićete se sa sportistima, članovima tima Srbije za Mediteranske igre u Mersinu, naučićete nešto novo, a biće prilika i da se oprobate u nekim sportovima u kojima će Srbija ove godine imati predstavnike na MI.

Pored trka za decu na 200 i na 400 metara, trke zadovoljstva na 3.600 metara, i sada već tradicionalne porodične i štafetne trke, ove godine održaće se još jedna nova. U “Mediteranskoj trci” nadmetaće se sportisti, članovi tima Srbije na Mediteranskim igrama u Mersinu od 20. do 30. juna.

Kao i ranijih godina, kompanija “Mekdonalds” će za sve učesnike obezbedite majice “Olimpijskog dana”, dok će predstavnici sponzorskog pula OKS prirediti posebne poklone za najbrojniju porodicu i za porodicu koja u zbiru godina bude najstarija u porodičnoj trci. “AS osiguranje”, zvanično osiguranje olimpijskog tima Srbije, pokloniće putno zdravstveno osiguranje koje će porodice moći da iskoriste u periodu od godinu dana, prilikom sedmodnevnog putovanja u inostranstvo, dok će EKO Srbija, bronzani sponzor OKS obezbediti dva puta po 50 l goriva.