XS
SM
MD
LG

Atletika: Pada rekord na „Beogradskom maratonu“

BEOGRAD, 20. april (Info centar).- Do subote, 20. aprila, prijavljeno je preko 2.600 učesnika u maratonskoj i polumaratonskoj trci na „Beogradskom maratonu“, čime je oboren prošlogodišnji rekord kada je bilo 2.600 učesnika, saopštio je Dejan Nikolić direktor 26. „Beogradskog maratona“ na konferenciji za medije u Međunarodnom pres centru Tanjuga.

- Prijave još pristižu, očekujem da bude blizu 2.800 učesnika i što nas posebno raduje, mnogo je mladih trkača – istakao je Nikolić.-U tehničkom pogledu 26. „Beogradski maraton“ može da počne, pripreme su završene.

Nikolić je na kraju konferencije za medije pustio snimak kako najbolji atletičar 20. veka Karl Luis poziva Beograđane da dođu na Terazije. I ove godine, najavljeno je da će Luis biti na startu kao promoter.

- Imam tremu i kada sam u ovakvom raspoloženju ne volim mngo da pričam – rekla je Olivera Jevtić naša najbolja maratonka.- Uvek mi je lepo u aprilu u Beogradu, nadam se da ću postići dobar rezultat iako najavljuju toplo vreme. Ove godine nema Etiopljanki, ali tu su Kenijke, za koje se iskreno nadam da neće istrčati lične rekorde i da ću uspeti da ih pobedim.

Kenijac Eliud Kibet Kirui koji ima najbolje vreme u maratonu 2:13,08 iz Verone 2008. prisustvovao je konferenciji za medije i na pitanje Dejan Nikolića da li će mu smetati kao bude toplo, je odgovorio:

- Mi moramo da trčimo, bilo toplo ili hladno, suvo ili pada kiša. Dobro sam se priremao u Keniji i došao sam u Beograd da pobedim, ali neće biti lako, jer i drugi imaju iste ambicije.

Vesna Savić Đukić iz Unicefa, koji je 19 godina sardnik „Beogradskog maratona“ i dvoje đaka Anka i Dušan pozvali su Beograđane, stare i mlade da dođu na maraton, trče, druže se i podrže učesnike u duhu tolerancije. Na viteško ponašanje apelovali su i predstavnici Kraljevskog reda vitezova a Hadži Zoran Dušanov je istakao da će u nedelju u Beogradu biti drevni i savremeni vitezovi.

Predstavnik EU u Srbiji Vensaa Dežer, koji je i veliki ljubitelj trčanja, pozvao je Beograđane do učestvuju u „Beogradskom maratonu“ i promovisao majicu „Trčim za Evropu“.

Start maratona i polumaratona je u nedelju 21. aprila u 10 časova kod Jata u Bulevaru, a „Trke zadovoljstva“ u 10,05 kod Doma narodne skupštine Srbije.