XS
SM
MD
LG

Biciklizam: Jelena Erić i Marko Kasapović drugi, Jovana Crnogorac četvrta u Medulinu

MEDULIN, 13. april (Info centra).- Jelen Erić juniorka CCN Metalca osvojila je drugo mesto u trci omladinki, Marko Kasapović (BK Novi Sad) drugo mesto u trci kadeta, dok je Jovana Crnograc (BK Novi Sad), najbolja srpska biciklistkinja na planinskom biciklu zauzela četvrto mesto u trci C 1 kategorije u Medulinu u Hrvatskoj.

- Čestitam našem podmlatku na odličnim plasmanima, ali i Jovani Crnogorac kojoj je za malo izmaklo postolje- kaže Nemanja Vajs selektor reprezentacije Srbije u planinskom biciuklizmu i trener BK Novi Sad. - Bila je odlična u prvom delu trke, vukla je i stalno bila u prvim pozicijama, ali na žalost finiš nije delo ukrasio i za malo je pretekla bicikliskinja iz Poljske. Upisala je još 25 svetskih bodova na sjajni ovogodišnji konto. Pobedila je Slovenka Tanja Žakelj, Jovana Crnogolrac je imala zaostatak od preko četiri minuta.

Jovana Crnogorac (BK Novi Sad) je sa 567 bodova trenutno 33. na UCI rang listi i do sada nikada ni jedan takmičar ili takmičarka iz Srbije nisu bili ispod 40. mesta!

U konkurenciji seniora, Aleksa Marić iz Crvene zvezde je završio na 35. mestu sa šest i po minuta zaostaka u odnosu na pobednika Mareka Konva iz Poljske.

Jelena Erić je drugo mesto u kategoriji juniorki osvojila sa skoro sedam minuta zaostatka u odnosu na Dinu Gorduk (Ukrajina). Omladinac Jednote iz Šida Aleksandar Roman bio je peti junior, šest i po minuta iza Izraelca Amita Krispila. Sjajan rezultat ostvario je i Marko Kasapović (BK Novi Sad) koji je u trci kadeta bio drugi, sa minut i po zaostatka iza Hrvata Marina Zorka.

Domaća sezona počinje u nedelju 14. aprila trkom za Ligu Srbije u planinskom biciklizmu u Rubarskoj banji.