XS
SM
MD
LG
31.03.2013 Ragbi 13 FS

Dorćol slomio otpor Radničkog

Kanonada eseja kraj Nebojšine kule. Višestruki šampion države Dorćol, ponovo je demonstrirao „silu“ ovaj put nad jednim od direktnih konkurenata za prvo mesto, ekipom Radničkom iz Nove Pazove. Od prvog trenutka domaćin je krenuo silovito i prvo poluvreme rešio u svoju korist sa 58-10. Ni u drugom poluvremenu Dorćolci, nisu smanjivali gas, tako da je konačan rezultat 100-28 za Dorćol.

Svi igrači u domaćem timu igrali su odlično. Nedeljković je postigao 5 eseja, Stevanović 4, Vukanović i Bošković po 2, Marinković, Tajsić, Ćuk po 1. Vukanović je postigao i 14 golova.

Gosti iz Nove Pazove i pored ubedljivog poraza nisu ostavili bled utisak. Radnički je solidno igrao pogotovo u fazi napada, što potvrđuje podatak da su Dorćolu dali čak 28 poena. Problem je nastajao u fazi odbrane, pa je jasno da stručni štab gostiju u budućnosti mora mnogo više pažnje da posveti ovom segmentu igre, ukoliko ima nameru da se ozbiljnije uključi u borbu za vrh tabele. Poene za goste postigli su: Božić 2 eseje, Knežević, Ćorić i Đurković po 1. Đurković je postigao i 4 gola.

U nedelju se sastaju:
12 časova, Beograd, teren BUSK-a: Novi Beograd – Podbara
17 časova, Niš, pomoćni teren SC Čair: Niš – Crvena Zvezda