XS
SM
MD
LG

Biciklizam: Motociklista uleteo u bicikliste na trci „Košice - Miškolc“, nema teže povređenih

MIŠKOLC, 23. mart (Info centar).- Policajac na motoru je uleteo u samoj ciljnoj ravnini u veliku grupu biciklista na trci kategorije 1.2 „Košice - Miškolc“ ali na sreću, nema teže povređenih!

- Sve se dogodilo na oko 150 metara do cilja – kaže selektor Srbije, u Miškolcu vođa ekipe CCN Metalac iz Kraljeva Radiša Čubrić.- Odmakla su trojica vozača, potom još dvojica i zatim je došla velika grupa na sprint, kada je motociklista uleteo u njih. Od srpskih biciklista najgore je prošao Marko Stanković iz kraljevačkog CCN Metalca. Dobro je ugruvan, a na njegovom biciklu je totalna šteta! Bio bi u prvih deset da se ovo nije dogodilo.

Prema proceni Čubrića, najbolje plasmane zabeležili su, oko desetog mesta izbegavši za malo sudar Gabor Kasa (Spartak Subotica) koji je vozio kao gost u CCN Metalcu i Jovan Zekavica iz čačanskog Borca iz kombinovane ekipe OBK Beograda i Borca.

- Motociklista je zakačio Stankovića i još dvojicu biciklista koji su bili oko pete pozicije. Ostali su uspeli da izbegnu sudar. Pobednika je odlučio sprint odbegle trojice biciklista i koliko smo mogli da procenimo, slavio je Mihael Kolar iz Dukle – dodao je Čubrić.

Na trci „Košice - Miškolc“ učestvovalo je 18 srpskih biciklista u kombinovanim ekipama CCN Metalac Kraljevo, Borac Čačak i OBK Beograd i Radnički (Kragujevac). Ivan Stević (Tušnad) nije učestvovao jer mu se na polasku za Košice, kod Subotce pokvario automobil.