XS
SM
MD
LG
23.03.2013 Ž. Radivojević

Novo zvanje Teodore Vujičić (18) karatitskinje iz Šimanovaca, crni pojas 2. dan

Mlada karatistkinja iz Šimanovaca, Teodora Vujičić potvrdila je još jednom svoj raskošni talenat: odnedavno je nosilac crnog pojasa 2. dan. - U organizaciji Karate saveza Beograda organizovano je polaganje za majstorska zvanja - kaže Teodora Vujičić - Polaganje je bilo u sali Karate kluba Unsu iz Batajnice, čiji sam član nešto više od tri godine. Pred petočlanom komisijom, u kojoj su bili eminentni stručnjaci: prof. dr Srećko Jovanović, Zoran Zečević, Dragoljub Stojković, Dragan Lapčević i prof. dr Nenad Koropanovski, nas devetnaestoro je prikazalo uvežbanost u izbvodjenju kata, stepen vladanja kombinacijama bazične tehnike i umeće njihove primene u uslovima dogovorene sportske borbe. Za ovo polaganje, pored redovnih treninga, intezivno sam se pripremala mesec dana.

Iako je vrlo mlada, Teodora Vujičić je deset godina u karateu.
- Počela sam se baviti ovim sportom od septembra 2003. godine - nastavlja Teodora - Najpre u Karate klub Srem Šimanovci. Za sedam godina koliko sam trenirala u Šimanovcima osvojila sam mnogo medalja, na takmičenjima od klubskog do medjunarodnog ranga. Najpre sam se takmičila u borbama, da bi se kasnije preorjentisala isključivo na kate. Kao članica Unsu-a, u poslednje tri godine osvajala sam medalje najvećeg sjaja kao članica kata tima i u pojedinačnoj konkurenciji, od takmičenja na Prvenstvu Beograda, do šampionata Srbije, ali i na medjunarodnoj sceni. U kata timu Unsu-a uglavnom su samnom bile Katarina Piperin i Danijela Janjić, povremeno i Maja Maticki.

Planovi?
- Želja mi je da jednog dana vodim svoj klub. Prethodno, volela bi da karate postane olimpijski sport, a da se ja takmičim pod trobojkom Srbije.


Na snimku: Teodora Vujičić