XS
SM
MD
LG
16.10.2024 Dragan Pejić

Dva ''Poleta'' za šampionsku titulu Crnjana!

Milovan Kuručev, iako najčešće rezerva, odlično je menjao Živkova - foto: Dragan Pejić

Crnjani su konkurentima već pobegli četiri boda, a sa novih devet, za koje su sigurni da će ih osvojiti u naredne tri utakmice - šampionska titula će biti zabetonirana!

U subotu im dolazi osrednja ekipa ''Poleta'' iz Idvora i sezacija bi bila da, ako im do vrha ne napune mrežu, ono sigurno uzmu tri boda. Pogotovo što su se strelci Crnjana prošlog vikenda propisno isprovašivali u Beloj Crkvi i izgubili dva planirana boda, pa sad ''moraju'' da se rehabilituju. Pogotovo glavni crnjanski strelci - Matić i Vlaučin kojima ni ziceri u Beloj Crkvi nisu pomogli da zatresu mrežu domaćina! Sad su - na potezu, bolje reči popravnom ispitu!

Druga utakmica dolazi u onu priču ''Dok se jednima ne smrkne drugima ne svene''. Naime, igrači ''Poleta'' iz Nakova su u prošlom kolu pobedili na svom terenu ''Napredak'' iz Česterega sa 3:1, ali su se posle utakmice ponašali siledžijski i u nezapamćenoj tuči ''prebili'' goste iz komšijskog Česteraga. Sudija je pokazao čak 10 crvenih kartona, većinu Nakovčanima, pa će u meč sa crnjanima ući desetkovani! I kako su ih Crnjani u poslednje vreme glatko pobeđivali i kad su kompletni, ovo će biti šansa Crnjana ne samo da uzmu bodove u Nakovu no i poprave gol razliku! Možda je malo pretenciozno ali ako ''laže koza ne laže rog''. Zar ne? Konačno, najverovatnije je da će se utakmica igrati van Nakova, jer je u tuči učestvovala i publika, tako da je logično da teren bude suspendovan!

- Dobro ste procenili stanje stvari. Goste iz Idvora ''moramo'' pobediti! Gafovi iz Bele Crkve se ne smeju ponoviti. Matić je desetak svojih do sada postignutih golova davao i iz mnogo nepovoljnijih šansi no što su bile promašene protib BAK-a. I Vlaučin, naš prošlogodišnji golgeter, a golgeter i cele lige, je takođe celu polusezonu potpuno van forme, em slabo igra em promašuje zicere. Očekujem da je tome došao kraj i da će ponovo protiv ''Poleta'' - jednog i drugog, nadoknaditi promašaje! Igramo kompletno, na golu će opet biti od povrede oporavljeni Živkov pa očekujem najbolje - kaže mladi trener Basta.

Konačno, u Crnju potom dolazi ''Crvena zvezda'' iz Ruskog Sela, u ovom prvenstvu veoma solidna ekipa, ali stalni crnjanski ''pretplatnik'' na sigurnu pobedu i bodove koji će Crnjane učvrstiti na tabeli! To crnjani ne smeju propustiti, jer im potom dolazi teška-preteška serija tri neizvesne utakmice. Gostovanje ''Borcu'' iz Starčeva je neizvestan meč, i bože da Crnjani tu mogu izvući bar remi. Onda im dolazi ''Mladost'' iz Omoljice iz koje stižu otvorene pretnje za revanšom - da će ''izginuti'' kako bi odneli sva tri boda iz Crnje, jer su im to Crnjani uradili proletos u Omoljici kada su se grčevito borili za plasman na drugo mesto i baraž za viši rang. U Crnji niko ne voli da im se preti, jer se te pretnje po pravilu i obistine!

I kako Crnjani ne očekuju bodove protiv Omoljčana, sledi gostovanje uvek neugodnom ''Jedinstvu'' iz Banatskog Karađorđeva gde je pitanje bodova više nego neizvesno. Zna se da Karađorđevčani imaju dobar tim i visoke ambicije, da kod kuće igraju bolje no u gostima, i zato će ta utakmica biti krajnje neizvesna.

Rečju - sa zalihom od 6-7 bodova pred poslednja tri meča, Crnjani se nadaju sigurnoj jesenjoj tituli!!!

Tekst i foto: Dragan Pejić


Budućnost (SC) : Polet (I)
Crvena zvezda : Begej
Mladost (O) : Rusanda
Jedinstvo (V) : Kozara
Sloboda (NK) : Dolovo
Proleter (BK) : Jedinstvo (BK)
Napredak (Č) : Borac (S)
BAK : Polet (N)
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Budućnost (SC) 9 7 2 0 23
2 Begej 9 6 1 2 19
3 Borac (S) 9 5 3 1 18
4 Mladost (O) 9 5 3 1 18
5 Jedinstvo (V) 9 5 2 2 17
6 Crvena zvezda 9 5 2 2 17
7 Jedinstvo (BK) 9 4 4 1 16
8 Polet (N) 9 4 1 4 13
9 Polet (I) 9 3 3 3 12
10 Dolovo 9 3 2 4 11
11 Sloboda (NK) 9 2 5 2 11
12 Kozara 9 2 2 5 8
13 Proleter (BK) 9 2 0 7 6
14 Napredak (Č) 9 1 1 7 4
15 BAK 9 0 3 6 3
16 Rusanda 9 1 0 8 3