XS
SM
MD
LG

Zbog nepogodnih vremenskih uslova odložen kasački dan u Bečeju

Sa lanjskog dešavanja na bečejskom hipodromu - foto: V. Jankov

Ljubitelji konjičkog sporta u Bečeju biće ove godine uskraćeni za istinsko uživanje. Jer, jedini kasački dan u organizaciji ovdašnjeg Konjičkog kluba Potisje na hipodromu kraj Radarske stanice je po drugi put odložen. Prvi put početkom avgusta, koji je trebao da se održi povodom Dana opštine, jer je kalendar takmičenja bio prebukiran, a drugi put je trebalo sutra, 6. oktobra, povodom Dana oslobođenja Bečeja od fažizma.

- Na žalost, sada su vremenski uslovi diktirali odlaganje. Čekali smo do poslednjeg trenutka da vidimo da li će staza, ipak, biti funkcionalna, ali kada smo u subotu u 10 sati izašli na teren, uverili smo se da ne pruža optimalne uslove za bezbedno održavanje takmičenja, pogotovo što su najavljene nove padavine u noći između subote i nedelje. Šteta, jer je priavljeno četrdesetak kvalitetnih kasača, koje smo rasporedili u pet trka. Istina, nije prijavljeno mnogo grla naših članova kluba, jer je sezona bila izuzetno naporna i nekoliko kasača je povređeno, ali zato smo očekivali vrlo kvalitetna grla iz drugih klubova. Ponavljam, šteta što danas nećemo prisustvovati izuzetno atraktivnoj manifestaciji, koja, po pravilu, okuplja znatan broj ljubitelja konjarstva iz Bečeja i okoline, rekao nam je predsednik Konjičkog kluba Potisje iz Bečeja Sava Vojnović.

Kako vremenski uslovi ne obećavaju boljitak, a i mnogi odgajivači su odlučili da završe takmičarsku sezonu, Bečejci nemaju novi termin i ova godina će biti bez atraktivne manifestacije.

V. Jankov