XS
SM
MD
LG

Zvezdini omladinci lak zalogaj za "lisabonske orlove"

Detalj sa utakmice - foto: H.D.Vujanović

U okviru prvog kola UEFA Youth League omladinci Crvene zvezde danas su se sastali protiv vršnjaka iz lisabonske Benfike. Format takmičenja je promenjen, po prvi put će se igrati ligaški deo od 6 kola sa 36 učesnika od kojih u dalje takmičenje, odnosno play-off, idu prva 22 tima i na proleće se ukrštaju sa delom kostura u kojem su šampioni, među kojima je i naš U19 prvak IMT.

Domaći su krenuli u grču, dok su gosti iz Lisabona u prvih 6-7 minuta preko vižljastog Tomea i kapitena Rega opasno ugrožavali Draškića. Benfika je na začetku 14. minuta stigla do vođstva nakon kardinalne greške Gaštarova, kada mu je na tridesetak metara od Zvezdinog gola loptu oduzeo Tome i posle par koraka uposlio usamljenog Varelu, ovom nije bilo teško da sa 5 metara zatrese praznu mrežu. 

Posle dvadesetak minuta dominacije gostiju, domaći igrači dolaze do daha i prete najviše preko raspoloženog Maksimovića, a prvi ozbiljniji udarac na protivnička vrata uputio je Kostov u 26. minutu. Potom je u 35. minutu dobru akciju Jovanovića i Sremčevića završio Maksimović, njegov nešto slabiji šut sa 12-13 metara završio je u naručju golmana "lisabonskih orlova". I to bi bilo sve iz ne mnogo zanimljivog prvog dela igre. 

Tek što se krenulo u nastavku, igrao se 51. minut, Santos je pasom na tri metra od gola pronašao Varelu i to je bio njegov, ujedno i Benfikin, drugi gol. Nije dugo stajao rezultata 0:2 na semaforu, posle 6 minuta igre Maksimović je smanjio zaostatak Zvezde. Poveo je akciju po boku i uposlio Kostova, ovaj je uputio šut sa dvadesetak metara, neko iz odbrane gostiju je izblokirao udarac, pritrčala je Zvezdina jedanaestica i sa desetak metara loptu "zakucao" u mrežu. 

Sve do 73. minuta nije bilo uzbuđenja, a tada omaleni Kostov ne koristi grešku golmana Benfike i priliku da poravna rezultat. Gosti uzvraćaju u 80. minutu, posle kornera sam na nekih 7-8 metara od gola našao se half Oliveira i šutirao snažno, odbranom se istakao Draškić. Gosti su opasni iz prekida, u 85. minutu nakon još jednog udarca iz ugla najviši u skoku je Freitas i ovoga puta Draškić čuva svoj gol izvadivši loptu ispod prečke. Poslednju priliku da makar izvuče nerešeno Zvezda ne koristi u 5. minutu nadoknade, šut Stojkovića sa 12 metara završio je kraj stative, a time i nada da se može izvući pozitivan rezultat iz ovog duela. 

U narednom 2. kolu Zvezdini omladinci se sastaju sa Interom u Milanu 1. oktobra od 14,30h, dok Benfika dan kasnije dočekuje U19 ekipu Atletika iz Madrida.

 

CRVENA ZVEZDA - BENFIKA 1:2 (0:1)

 

STADION: Rajko Mitić jug veštačka trava. GLEDALACA: 500. GL.SUDIJA: Kos Damjan (Poljska). POM.SUDIJE: Hejnig Bartoš i Aris Marek. STRELCI: Maksimović 57.min (C.zvezda), Varela 14. i 51.min (Benfika). ŽUTI KARTONI: Roganović i Ilić (C.zvezda), Gašpar, Tome i Pesoto (Benfika). 

CRVENA ZVEZDA: Draškić, Stojković, Milosavljević, Roganović, Jovanović (Ranković), Sremčević (Damjanović), Šljivić, Maksimović, Gaštarov (Ilić), Đurić (Markočević), Kostov.

BENFIKA: Vojtinovičius, Santos (Martins), Fonseka (Silva), Oliveira, Gašpar, M.Fereira, Moreira (Gomeš), Freitas (Fernandes), Varela, Rego, Tome (Pesoto).