XS
SM
MD
LG
16.09.2024 Stevan Davidović

Održano Prvenstvo Vojvodine za kadete i juniore: Učestvovalo 170 takmičara

Domaćinu tri medalje, Nevena Molnar, Dajana Mirkov, Katarina Rakazov i trener Jovica Vukelja (foto: Stevan Davidović)

U sportskoj hali Jedinstvo u Novom Bečeju, u organizaciji Karate saveza Vojvodine, a tehničkoj realizaciji Karate kluba "Mladost" iz Novog Miloševa, održano je Prvenstvo Vojvodine za kadete i juniore u borbama i katama. Zabeležen je veoma dobar odziv, tako da je učestvovalo 170 takmičara iz 32 vojvođanska kluba. U odličnoj organizaciji prikazan je veliki broj kvalitetnih borbi, a ono što je i najvažnije kada su u pitanju mladi takmičari sve se odvijalo u fer atmosferi.

Najviše uspeha imali su takmičari Zrenjanina, koji su osvojili 13 medalja (8 zlatnih, 1 srebrna, 3 bronzane), na drugom mestu je Hajduk iz Kule sa 11 odličja (4 zlatne, 2 srebrne i 5 bronzanih), treći po broju medalja je Dinamo iz Pančeva sa 10 (3 zlatne, 3 srebrne i 4 bronzane), peta je Mladost iz  Nove Pazove sa 2 zlatne, 5 srebrnih, 3 bronzane, a peti Feniks iz Kikinde, 2 zlatne, 4 srebrne, 4 bronzane itd. 

Karate klub Mladost iz Novog Miloševa je na ovom prvenstvu nastupio sa tri takmičarke i sve su osvojile medalje. U juniorskoj konkurencij (plus 66 kg) zlatnu medalju osvojila je Dajana Mirkov, u kategoriji kadetkinja do 61 kg Nevena Molnar osvojila srebrnu, a Katarina Rakazov u istoj kategoriji bronzanu medalju.

Osvajači medalja sa ovog prvenstva izborili su nastup na prvenstvu Srbije koje će se održati krajem oktobra u Vranjačkoj Banji.

Piše: Stevan Davidović