XS
SM
MD
LG

Zemunci čekaju prvu pobedu i golove, Čačani dočekuju lidera u Užicu, "grafosi" probijaju "oklop"

Prvoligaši su odigrali utakmice četvrtog kola, koje su obeležile domaće ekipe (šest pobeda), gosti su bili uspešni u Leskovcu i Vršcu. Realizacija je bila solidna i postignuta su 22 gola. Mačva i RFK Grafičar gaze sve pred sobom, nalaze se u nezadrživom naletu i sve su dalje od konkurenata. Inđija, GFK Sloven, Smederevo 1924 i Trayal slavili su prve pobede. Prve poraze doživeli su: Borac 1926, Voždovac, Javor Matis, Radnik i Radnički 1922.

U subotu je na programu četiri susreta.

Vojvođanski derbi odigraće Inđija i Mladost GAT. Domaćin je razbio maler sa starta prvenstva i prvom pobedom (prvi golovi) vratio poljuljano samopouzdanje. Golovima Mitrovića i Arambašića u finišu nadigrali su OFK Vršac i napravili dobru uvertiru za duel sa Gatovcima, koji su u slaboj i bezidejnoj igri, na početku rešili meč golom Šušnjara protiv anemičnih Ivanjičana. Ovo im je ujedno druga vezana pobeda i izgleda da je trener Nenad Mijailović pronašao dobitnu kombinaciju u pregolemom rosteru.

U Gornjoj varoši sastaju se Zemun i Trayal, ekipe sa skromnim učinkom u uvodnim kolima. Zeleno-plavi su solidno startovali, sa dva remija sa ekipama koje gaje visoke ambicije, ali su poslednju u Užicu odigrali ispd nivoa. Falilo je agresije i hrabrosti, u prvom delu su odigrali solidno (pogođena prečka), da bi se u nastavku igra raspala i Cvetičanin je izrešetao mrežu gostiju. I dalje su jedini bez postignutog gola u ligi i dolaskom napadača Bogdanovskog veruju da će protiv Kruševljana proraditi. Trayal pojačan sa trojicom igrača Napretka, delovao je mnogo bolje i upravo je pozajmljeni Ristić postigao, slobodno možemo reći, gol sezone udarcem sa 30 metara, lopta je završila tamo gde se spajaju prečka i stativa.

Stari znalci Javor Matis i GFK Sloboda odmeriće snage u udaljenom Šapcu, jer nisu završeni radovi na postavljanu hibrida u Ivanjici. Javor Matis je doživeo prvi poraz u Novom naselju, delovali su bezlično, neprepoznatljivo i više se očekivali od bišeg supreligaša. Luka Cvetičanin je het-trikom torpedovao Zemunce i biće glavna pretnja nestabilnom domaćinu. Gosti se nalaze u usponu forme, puni samopouzdanja mogu iznenaditi.

U Mačvansku Mitrovicu dolaze uzdrmani Leskovčani. Radnički 1922 je u komšijskom odmeravanju snaga položili oružje pred GFK Slovenom. Pratili smo kvalitetan meč, sa puno obrta i žale za ispuštenim bodom. Imali su velike zamerke na suđenje i smatraju da su oštećeni za nedosuđeni penal na isteku 45. minuta. Imali su dve prilike kod rezultata 2:2 i za promašaje bili kažnjeni. Šta reći o GFK Dubočici a da se ne ponavljamo. Još jedno bledo izdanje protiv vihornih i mladih Beograđana koji su nadigrali bezidejnog domaćina. Trener Šašić ne deli uvreženo mišljenje i smatra da su detalji presudili i zadovoljan je pojedinim segmentima igre. Moraće jako I intezivno da se suprostave domaćinu, koga bije glas da je domaćinska ekipa.

Nedelja je rezervisana za duele u Leskovcu, Čačku i Beogradu.

Tabela sve kazuje i gledajući učinak u dva profesionalna ranga, RFK Grafičar, pored Mačve, nalazi se ispred svih. Mlada, poletna ekipa, sa 2-3 iskusnija igrača u celom rosteru, neguje ultra napadački fudbal, sa defanzivnom odgovornošću. Dobro su branili defanzivni prekide a golove postizali iz poseda. Pobedu su proslavili na leskovačkoj “Roštiljijadi” (domaćinu je presela). Stigla je prva radost pored tvrđave nakon jednog turbulentnog meča. Praktično su posle 11 minuta bili izgubljeni (0:2), da bi promenom sistema, korekcijom mesta, izmenama i koristeći opuštenost Čačana napravili veliki preokret. Trener Radojičić veruje u tim i traži strpljenja.

Radnik je upisao drugi poraz u Šapcu u jednom izjednačenom meču, imali svoje prilike, naročito u drugom poluvremenu (prečka i stativa Oreščanina), kontrolisali utakmicu i stavili domaćina na velika iskušenja. Zadržali su defanzivni pristup iz Super lige, a u napadu šta urade, velika očekivanja mogu biti kamen spoticanja. Nezvanično smo čuli da je trener Dejan Đuričić podneo ostavku posle gostovanja u Šapcu. Dolaze uzdrmani Vrščani, koji su vezali dva poraza i neuspeh protiv Inđije došao je u najgorem trenutku. Pali su u formi, izgubili na samopouzdanju i treba da se vade protiv ambicioznog Radnika na stadionu u Zaječaru.

Borac 1926 je na volšeban način od gotovog naparavio veresiju i prepustio bodove “oklopnicima”. Imali su veliki kapital od dva gola nakon uvodnih minuta, a onda se desilo neshvatljivo opuštanje i vratili domaćina iz mrtvih. To je deo odrastanja koje zebre moraju da plate. Klub se izvinuo Užičanima za ispad navijača I ponovo će biti domaćini na Gradskom stadionu. Dolaze stari znalci, vodeći Šapčani, kojim je jedan šut bio dovoljan da pobede i odbrane se uz veliku dozu sreće. Preoštra utakmica bila je dovedena na rub incidenta i pokazana su tri crvena kartona službenim licima sa obe klupe.

Peto kolo se zatvara u ponedeljak, večernjim terminom na krovu, gde gostuje Sloven. Prvi poraz od Kruševljana samo je potvrda da ne igraju na željenom nivou i bili su iznenađeni od silno motivisanog i pojačanog protivnika. Rumljani su uzeli prva tri boda u duelu sa Mitrovčanima i ostali bez trenera Dragana Aničića. Nisu bez šanse da iskoriste loš momenat domaćina i defanzivnim pristupom ostanu neporaženi.


Borac 1926 3 : 1 OFK Vršac
RFK Grafičar 1 : 0 Radnik
Radnički (SM) 0 : 1 Mačva
Voždovac 0 : 1 Smederevo 1924
Zemun 1 : 4 GFK Dubočica
Javor Matis 0 : 0 GFK Sloven
Inđija Toyo Tires 1 : 2 Trayal
Mladost GAT 1 : 0 GFK Sloboda
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Mačva 7 6 0 1 18
2 RFK Grafičar 7 6 0 1 18
3 Mladost GAT 7 4 3 0 15
4 Voždovac 7 4 1 2 13
5 Javor Matis 7 3 3 1 12
6 Smederevo 1924 7 3 1 3 10
7 Radnik 7 2 3 2 9
8 Borac 1926 6 2 2 2 8
9 Inđija Toyo Tires 7 2 1 4 7
10 Radnički (SM) 7 1 3 3 6
11 OFK Vršac 6 1 3 2 6
12 GFK Dubočica 7 1 3 3 6
13 GFK Sloven 7 1 3 3 6
14 Zemun 7 1 3 3 6
15 Trayal 7 2 0 5 6
16 GFK Sloboda 7 1 1 5 4