XS
SM
MD
LG

Premijera u petak na tri stadiona, Obrenovčani favoriti protiv nekompletnih "majstora", Dudovičani i Ravnogorci nepoznanica za rivale

Srpskoligaši sa Istoka, startovali su proteklog vikenda, za njima slede Beograđani, koji će utakmice prvog kola odigrati u tri dana. Premijera je u petak na Carevoj ćupriji, Starom sajmištu i u Bežaniji.

Brodarac će u Žarkovu ugostilti GSP Polet Dorćol. Domaćin je prepoznatljiv po tome da 80 odsto igrača su potekli iz omladinskog pogona. Golmana Lazarevića, Savića, Lakčevića, Dacića, nasledili su Martinović, Đorđević, Adamović, braća Rupar, povratnici Nešić i Stajković. Prevashodni cilj je promocija mladih igrača, unapređenje igre i prezentiranje savremenog pristupa fudbalu. Igraju sa “saobraćajcima”, jednom kompaktnom i čvrstom ekipom, predvođenom preiskusnim trenerom Ratkom Dostanićem. Nisu mnogo menjali, zadržali su iskusnije igrače i disciplinom u igri tražiće šansu da izbegnu borbu za opstanak.

BASK je promenio najveći deo sastava, ostalo je tek nekolicina. Nisu se kompletirali, nedostaju ofanzivci, bonusi... Polovina igrača je otišli, da pomenemo Vučićevića, Avramovića, u sastavu su mladi momci, pojačani sa Pražićem, Milosavljevićem, Radoševićem, Đurićem. Na treneru Radišiću je da jedan heterogen tim uigra i ponove igre iz drugog dela protekle sezone, što neće biti lako. Igraju sa Kolubarom, koja nema mogućnost da registruje igrače i najveći deo igračkog kadra je otišao. Kompletna uprava zonaša Šušnjara preuzela je klub, zajedno sa nekoliko igrača. Pred iskusnim trenerom Grčićem je more problema koje treba prebroditi kako bi “rudari” proigrali. Ovako perspektiva nije ružičasta.

Studentski grad sa trenerom Žarkom Jeličićem spreman je da ponovi igre iz prošle sezone. Jeličić nastupa sa jasnom vizijom, ispoljavaju finu energiju i disciplinu u igri. Prva Iskra, prvi rival, sačuvala je okosnicu tima, doveli su 12 igrača i prvom timu priključili omladince Goljića, Nikolića, Jovanovića i Čučukovića. Očekuju da sveža krv, sa Ahmetovićem, Šarićem i Lakićevićem nastave tamo gde su stali početkom juna. Zbog kraćih priprema igračima će trebati vremena da se prilagode na novu sredinu i od Iskre se očekuje da od 4-5 kola bude prava.

Tri duela se igraju u subotu, u Obrenovcu, Novom Beogradu i Zemunelu.

Duel dva Radnička na Vašarištu domaćin očekuje u ulozi favorita i kao pretendent za osvajanje naslova. Raba je promenio pola tima, silno se pojačao sa poznatim fudbalskim imenima i tri talentovana bonusa. Pomenimo Gusnića, kapitena Zvezdare, Maksimovića (Sloven), Grujića (FAP), bonuse Bubanju (C. Zvezda) i Stevića (Voždovac), (na pozajmici) i štopera Pantelića. Kad se tome dodaju starosedeoci Vukadin, Kukolj, Stjepanović i ostali, dobije se dobitna kombinacija ekipe spremne da se uključi u borbu za vrh. “Majstori” su znatno podmladili redove i ostali bez gotovo kompletnog sastava iz prošle sezone. Nemaju pravo registracije igrača i u prvenstvo ulaze bez većih očekivanja i konsolidacija, uigravanje tima je prevashodni cilj.

Ušće dočekuje novajliju iz Barajeva, duel koji donosi dozu neizvesnosti. Novobeograđani su mnogo dobili dolaskom golgetera Milosavljeva iz Zvezdare i nekolicine dojučerašnjih omaldinaca IMT-a, aktuelnih prvaka Srbije. Kad se tome dodaju nosioci iz prošle sezone, Ilić i Vukašinović, dobije se respektabilan sastav. KFK Ravna gora Barajevo za mnoge je nepoznanica. Promenili su najveći deo sastava iz Zone, otišlo je 15-16 igrača, doveli 4-5 iskusnijih, golmana Nešića, Nikolića, Vasića, Vukića... Od mlađih igrača, trojica su iz IMT-a (2005) i četvoricu godinu dana starijih, tako da će imati jedan od najmlađih ekipa u ligi. Kako je rekao trener Stevanović trebaće jedno dve nedelje da se kockice slože i ekipa zaigra na željenom nivou.

Mladi “optičari” dočekuju novajliju iz Dudovice, jedni o drugima imaju malo podataka. Teleoptik, kao filijala Partizana sa trenerom Pandurovićem forsiraju mladost crno-belih i naročito su ubojiti u Zemunelu. Gosti su od sastava iz prošle sezone zadržali pet igrača, 14 je uzelo ispisnice a doveli su čak 16 novajlija. Pomenimo špiceve Dragićevića i Kuzmanovića, Todorovića iz Torlaka, Stamenića, Tomića, bonuse Cvijovića, Močića... Spisku treba dodati trenerski tandem u sastavu Veroljub Dokmanac i Branko Ašković.

Jedinstvo i Zvezdara zatvaraju premijeru u nedelju. Dosta igrača je napustilo Surčin, ostali su: Puzović, Broćeta, Novaković, Mitrović, Matović. Pored iskusnog trenera Milana Ćuluma, došli su Dacić, Obradović, Đermanović, Andrić... Zvezdara startuje sa izmenjenim sastavom, podmladili su redove i nemamo dovoljno informacija sa Bulbuderca.


Brodarac 5 : 1 Radnički (NB)
Ušće Novi Beograd 2 : 0 Jedinstvo
Studentski grad 2 : 3 Radnički (O)
BASK TEK 2 : 3 Zvezdara
Teleoptik 1 : 0 GSP Polet Dorćol
OFK Budućnost 0 : 0 KFK Ravna gora Barajevo
Kolubara 1 : 0 Prva iskra
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Zvezdara 5 3 2 0 11
2 Radnički (O) 5 3 2 0 11
3 Kolubara 5 3 2 0 11
4 Ušće Novi Beograd 5 2 3 0 9
5 Jedinstvo 5 2 2 1 8
6 Teleoptik 5 2 2 1 8
7 Prva iskra 5 2 2 1 8
8 KFK Ravna gora Barajevo 5 2 2 1 8
9 GSP Polet Dorćol 5 1 2 2 5
10 OFK Budućnost 5 1 2 2 5
11 BASK TEK 5 1 2 2 5
12 Brodarac 5 1 1 3 4
13 Studentski grad 5 0 0 5 0
14 Radnički (NB) 5 0 0 5 0