XS
SM
MD
LG

Vojvodina ponovo pala u finišu, Ajaks prošao uz pobedu na "TSC areni"

FK Vojvodina - foto: fkvojvodina.rs

Fudbaleri Vojvodine nisu uspeli da nadoknade zaostatak sa "Johan Krojf arene", pošto su večeras na "TSC arene" posle velike borbe izgubili od Ajaksa rezultatom 1:3. Jedini strelac za Vojvodinu bio je Lazar Nikolić u 59. minutu.

Božidar Bandović je napravio dve promene u odnosu na prvi meč pošto su Nikolić i Vukanović zauzeli mesta umesto Savićevića i Ivanovića. Osim toga, Voša je češće igrala u formaciji 4-3-3 umesto u uobičajenih 4-2-3-1.

Voša je dobro kontrolisala igru u uvodnim minutima, a već u sedmom imala i prvu solidnu priliku kada je Nikolić povukao loptu kroz sredinu i proigrao Bamidelea na desnom boku, ovaj je uneo u sredinu i gađao dalji ugao, ali je na mestu bio golman Pasver. Ajaks nije delovao opasno po gol Carevića, iako su vezni igrači konstantno tražili prazan prostor u opasnom delu terena, a prvi put su ozbiljnije ušli u opasnu zonu u 17. minutu kada je Fitsdžimov udarac izblokiran.

U 23. minutu, posle kraće dominacije Ajaksa na sredini i jednog kornera, Voša je izvela brzu kontru, Seri je pokušao da proigra Bamidelea koji je išao sam ka golmanu, u poslednjem trenutku je reagovao defanzivac Ajaksa i sprečio stopostotnu šansu. Usledio je nešto mirniji period, uz veliku borbu na sredini terena, Ajaks je bio sve opasniji, a u 33. minutu gosti su umalo došli do vođstva. Forbs je centrirao sa levog boka, Šutalo je petom skrenuo ka mreži iz neposredne blizine, Carević je bio već savladan, ali je sa gol linije maestralno intervenisao Sičenje i sačuvao mrežu „stare dame“.

U finišu prvog poluvremena, posle duela sa Šutalom na sredini terena zbog povrede je igru morao da napusti Aleksa Vukanović, a umesto njega ušao je Mihailo Ivanović. Upravo je on imao najbolju šansu u prvom poluvremenu, posle kontre u nadoknadi vremena, Seri ga je pravovremeno pronašao, Ivanović je gađao dalji ugao po zemlji, ali je lopta završila pored stative. Do odlaska na odmor više nije bilo ozbiljnijih prilika, rezultat je ostao - 0:0.

Ajaks je poveo iz prve prilike u nastavku, u 53. minutu posle kornera sa desne strane, Akpom je neometano šutirao sa 10 metara, Carević je zaustavio njegov pokušaj, ali nije uspeo i Šutalov koji je pokupio odbitak za 0:1.

Božidar Bandović je odmah reagovao dvostrukom promenom, Lazar Nikolić i Radulović su zamenili Buteana i Uroša Nikolića i to je odmah donelo rezultat. U 59. minutu ponovo je Seri povukao akciju, ušao je u sredinu i pravovremeno pronašao Nikolića koji je gađao ka golu, lopta je zakačila Šutala i prevarila Pasvera za 1:1.

Trener Ajaksa Farioli je odmah reagovao izmenama, pošto su ušli Traore i Gods umesto Rasmusena i Forbsa. Usledio je period bez izraženih prilika, Voša je krenula u ofanzivu, što su pokazali i ulasci Veličkovića i Savićevića umesto Bamidelea i Poletanovića.

Voša je imala dva opasna napada, izostali su bolji udarci Ivanovića i potom bolji centaršut Serija, koji je presekao Pasver. I onda u 85. minutu, posle akcije i povratne lopte sa desne strane, Hato je prihvatio loptu i poslao u sam gornji levi ugao za 1::2.

Domaći su do kraja pokušali da se vrate u meč, Veličković je gađao sa distance, ali pored stative. Nakon toga, u posledim minutima Ajaks je imao stopopstotnu šansu, dva puta je iz blizine gađao Berghaus, ali je Sičenje oba puta odlično intervenisao ispred gol linije.

U poslednjim trenucima utakmice Ajaks je stigao i do trećeg gola, posle akcije po levoj strani, pobegao je Traore i udarcem u dalji ugao po zemlji, od stative savladao Carevića za 1:3 Do kraja nije bilo promene rezultata, pa Vojvodina posle ukupnih 1:4, takmičenje nastavlja u trećem kolu kvalifikacija za Ligu konferencija, a rival će joj biti slovenački Maribor.

Vojvodina - Ajaks 1:3 (0:0)

Vojvodina: Carević – Butean (od 56. L. Nikolić), Sičenje, Crnomarković, Baros – Petrović, Nikolić (od 56. Radulović), Poletanović – Bamidele, Seri – Vukanović (od 42. Ivanović).

Ajaks: Pasver – Renš, Šutalo, Bas, Hato – Fitsdžim, Henderson, Tejlor (od 46. Van den Bomen) – Rasmusen (od 60. Traore), Akpom, Forbs (od 60. Gods).

Izvor: fkvojvodina.rs


Jedinstvo (Ub) 0 : 2 Radnički (N)
Spartak ŽK 2 : 0 IMT
Vojvodina 2 : 0 Železničar
OFK Beograd 3 : 2 Partizan
Crvena zvezda 2 : 0 Napredak
Mladost (L) 2 : 1 Radnički 1923
Tekstilac 2 : 1 TSC
Novi Pazar 2 : 2 Čukarički
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Crvena zvezda 7 6 1 0 19
2 Mladost (L) 8 5 1 2 16
3 OFK Beograd 8 5 1 2 16
4 Čukarički 8 4 2 2 14
5 Železničar 8 4 1 3 13
6 Partizan 6 3 2 1 11
7 Tekstilac 8 3 1 4 10
8 Radnički (N) 6 3 0 3 9
9 Vojvodina 7 2 2 3 8
10 IMT 7 2 2 3 8
11 Novi Pazar 7 2 2 3 8
12 Spartak ŽK 7 2 2 3 8
13 Napredak 8 2 2 4 8
14 Radnički 1923 7 2 1 4 7
15 TSC 7 2 1 4 7
16 Jedinstvo (Ub) 7 0 1 6 1