XS
SM
MD
LG

Novobečejski kuglaši dobro pazarili

Uspešan prelazni rok - Marko Pajić, Adrian Lončarević, Ivan Mesaroš (foto: KK Jedinstvo)

Da se ne bi ponovila prošla sezona, kada su novobečejski kuglaši strepeli za opstanak u Super ligi do poslednjeg kola, agilna uprava Jedinstva, u prelaznom roku uradila je berićetan posao. U grad kraj Tise stigla su tri značajna pojačanja, koja bi trebala da obezbede bezbrižnu predstojeću prvenstvenu sezonu.

Prvi je paraf na vernost Jedinstvu, stavio kadetski i juniorski reprezentativac iz Kovačice, Ivan Milosavljević (2006), koji je u minuloj sezoni ostvario više sjajnih rezultata, od kojih ističemo zlatnu medalju na finalnom turniru, u konkurenciji starijih kadeta na Kupa gradova Srbije. Posle osvajanja zlatne medalje u sprintu,  na XXII svetskom juniorskom prvenstvu, u slovačkom gradu Brezno, vernost Jedinstvu (na dvojnoj registraciji), potpisao je i Gabor Kurcinak (2002), kuglaš Vojvodine iz Bačkog Gradišta. Pored njega na dvojnoj registraciji ostao je Hunor Radatovič takođe igrač Vojvodine iz Bačkog Gradišta.

Šlag na torti ovog prelaznog roka, svakako je dolazak seniorskog reprezentativca Adriana Lončarevića (1994), koji je dve sezone branio boje aktuelnog šampiona Beograda. Zanimljivo je istaći da je Lončarević svojevremeno, u mlađim danima, bio član novobečejskog Jedinstva, u vreme kada su Novobečejci svoje utakmice u Super ligi, igrala u Bačkoj Topoli, zbog nedostatka odgovarajuće kuglane u svom gradu.

U letnjoj pauzi klub su napustili Mane Zrnić, koji će karijeru nastaviti u Spartaku 024 iz Subotice, dok je Igor Vlaškalin prešao u Radnički LK iz Kikinde.

Piše: Stevan Davidović