XS
SM
MD
LG

Turnir u malom fudbalu "Kovačica 2024": Pobednik ekipa Aston Vila

Pobednik turnira ekipa Aston Vila

U Kovačici je završen tradicionalni 49 po redu Turnir u malom fudbalu po nazivom „Kovačica 2024“ posle sedam dana igranja na terenu SRC Slavija. Turnir je svake večeri pratilo veliki broj ljubitelja malog fudbala, a u finalu bilo je preko 500 gledalaca na tribinama. Na turniru su učestvovale 9 ekipa iz Kovačice, Debeljača, Padine, Crepaje koje su igrale u liga sistemu, gde su viđene kvalitetne i neizvesne utakmice, kao kasnije u borbama za pobednika turnira. U finalu su se sastale ekipe Aston Vila i EKV bolja je bila ekipa Aston Vila koja savladala svog protivnika sa 3:2 i ponovila uspeh kada je pobedila u ligi kada su se sastale ove dve ekipe. Pobednik turnira ekipa Aston Vila dobila je pobednički pehar turnira, drugoplasirana ekipa EKV i trećeplasirana ekipa Cipiripi takođe su dobili pehar od organizatora turnira fudbalskog kluba Slavija. Nagrađeni su i najkbolji pojedinci turnira sa peharima za najboljeg igrača turnira proglašen je Gabrijel Čižik (EKV), najbolji strelac turnira sa 19 golova bio je Aleksandar Stojimirov (Aston Vila), a najbolji golman Danijel Čapo (Cipiripi). Na turnir su sudili Martin Valovec, Miroslav Tomaš, Stanislav Dudaš i Dušan Kralik.

Organizatora turnira i predsednik fudbalskog kluba Slavija Ivan Lptak povodom ovog turnira rekao je:

- Uspeli smo uz pomoć mnogih sponzora da organizujemo 49 po redu turnir koji traje od 1972 godine. Očekujem da ćemo i sledeće godine svi biti na istom mestu i obeležiti redak jubilej održati 50 turnir po redu, koji će se nadam biti još kvalitetniji. U prethodnim danima na ovom turniru ekipe koje su učestvovale su pokazale lepe igre i majstorije koje su gledaoci ispratili. U finalu su se plasirale dve najbolje ekipe i svojim igramai rezultatima su to i zaslužile i bolja je bila ekipa Aston Vile koja je zasluženo osvojila pobednmički pehar. U finalu dobru igru istakao se dvostruki strelac Stojimirov koji je doneo pobedu svojoj ekipi.

Rezultati polufinalnih utakmica: EKB –Cipiripi 3:1, Aston Vila –Mistik 1:1 (3:1penali). Utakmica za treće mesto Mistik-Cipiripi 0:2.

Finale turnira:Aston Vila-EKV 3:2

Aston Vila: Zloh, Bartкo, D.Bartoš, G.Bartoš, Korenj, Stojmirov 2, Babić 1, Ilić, Stanisavljev, Cicka.

EKV: Černjoš, G.Čižik 1, P.Čižik, D.Čižik, P.Čižik (mlađi), Jovnaš, Cerović, Borojević 1, J.Valovec, D.Valovec, Grbušić, Dispiter, Bartko, Kralik.