XS
SM
MD
LG
13.03.2013 Ž. Radivojević

Nešto novo u Šimanovcima, kik boks u povoju

Već nekoliko dana u sali, koja se nalazi u sklopu zgrade Fudbalskog kluba Hajduk 1932, grupa mladih zaljubljenika u kik boks, trenira pod budnim okom Zorana Romca – Rokija (29) iz Vojke, reprezentativca Srbije i vicešampiona Evrope.

- Za sada se mladi polako uvode u ovaj sport - kaže Zoran Romac - Ako uspemo da skupimo dovoljno članova, napravili bi sekcije po uzrastima i prijavio bih klub i proširio ovu salu uz pomoć opštine i sponzora. Planiramo da držimo i treninge fitnesa, a da je vremenom sredimo i teretanu, tako da bi ovde nastao pravi sportski centar.

Otkud Zoran Romac u ovom sportu?

- U ring sam ušao pr vi put u ring 2004. godine i posle šest meseci treninga na prvenstvu države sam osvojio zlatnu medalju. Nastavio sam da nižem pobede u savateu i kik boksu, te je 2008. godine usledio poziv za reprezentaciju u savateu. Na Svetskom kupu u Atini osvajam zlatnu medalju. Prošle godine osvojio sam srebrnu medalju na Prvenstvu Evrope u savateu u Belgiji.. Član sam Kluba borilačkih veština „Fanatik“ iz Stare Pazove i najbolji sportista u opštini za 2012. godinu.


Na snimku: Kik boks u Šimanovcima