XS
SM
MD
LG

Polovina superligaša i nekoliko prvoligaša obavljaju rekonstrukcije terena i traže alternativna rešenja

Početak radova na "Čairu" - foto: facebook.com/RadnickiNisOfficial

Do početka Mozzart Bet Super lige Srbije ostalo je još nekoliko dana, a pojedini klubovi još nisu upoznati gde će ugostiti rivale. Zbog neispunjenja uslova koje postavlja direktorijum lige, i radova na poboljšanju infrastrukture, nekoliko klubova će domaćinstva imati dalje od lokacije na kojoj se nalaze.

U ovom momentu rade se tereni u Nišu, Novom Sadu, Bačkoj Topoli, Kruševcu, Lučanima, Novom Pazaru, Subotici. Izuzev stadiona u Bačkoj Topoli, ostali neće biti završeni do starta prvenstva. Pored navedenih stadiona, ima klubova čiji tereni ne ispunjavaju uslove za Superligu. Tako će u prvom kolu stvarni domaćini biti Crvena zvezda (Jedinstvo), Čukarički (Radnički Niš) nije ni počeo sa radovima, TSC će ugostiti IMT-e, jer će radovi biti gotovi do prvog kola. Ostali superligaši prisiljeni su na udaljena domaćinstva. Novajlija Tekstilac ne ispunjava uslove u Odžacima tako da će najverovatnije domaćin biti u Bačkoj Palanci. Novi Pazar razmišlja da alternativa bude postojeći Atletski stadion, koji treba da se našminka kako bi prošao proveru Komisije za licenciranje.

Mladost je prijavila kao alternativu stadion "Radomir Antić" u Užicu i tamo će ugostiti OFK Beograd.

Kragujevčani još neznaju gde će ugostiti Železničar. Za prvenstvo su prijavili Gornji Milanovac, a kvalifikacione utakmice Lige konferencije igraće u Leskovcu. Ukoliko postave reflektore postoji mogućnost da zaigraju na “Čika Dači”.

Neizvesno je gde će igrati Napredak i Partizan. Ispod Bagdale postavlja se novi hibridni sloj trave i narednih nekoliko kola moraju gostovati van Kruševca. Kruševljani zavise od Kragujevčana, jer ako ligaš sa Lepenice ode u Leskovac, pitanje je gde će. Ako Radnički 1923 ode u Milanovac, onda će Napredak ugostiti vicešampiona u Leskovcu.

Ništa neće biti jasnija situacija u narednom kolu.

IMT ne može da računa na “krov” i neizvesno je gde će ugostiti Radnički 1923. Utakmica između Spartaka ŽK i Čukaričkog najverovatnije će se odigrati u Senti. Prema ranijem dogovoru Vojvodina će, dok se Karađorđe ne dovede u red, biti domaćin u Bačkoj Topoli.

Već je poznato da će OFK Beograd domaćin biti u dalekom Zaječaru, mada stadion ispod Kraljevice još nije dobio dozvolu.

Radnički Niš i TSC trebalo bi da utrakmicu odigraju u novoj "Dubočici". Jedinstvo i Partizan odigraće meč najverovatnije u Lazarevcu. Dok se ne završe reflektori i još neki radovi prijavljen je stadion Kolubare.

Direktor lige Aleksandar Pivić je bio decidiran kada je rekao da neće biti pomeranja početka prvenstva i neće biti odlaganja utakmica.

Nešto je bolja situacija kad su u pitanju prvoligaši. Na nekoliko stadiona obavljaju se rekonstrukcije i zamena oštećene travnate podloge. Jedan od najlošijih terena u Surdulici, najzad će dobiti novu i savremenu podlogu. U pitanju je najkvalitetnija hibridna trava po FIFA standardima, sa novim zalivnim sistemom i drenažom. Prvi meč sa Slovenom odigraće na nekom od okolnih stadiona.

Novi prvoligaš Sloven ne ispunjava stroge kriterijume koje nalaže igranje u drugom rangu. Dok se ne obezbede neophodni uslovi za igranje na stadionu u Borovačkoj dolini Sloven će rivale dočekati u Sremskoj Mitrovici.

Na stadionu u Ivanjici biće promenjen busen i postavljena veštačka trava. Radovi se izvode od početka jula i trajaće dva meseca, tako da će prvoligaš bar prva dva domaćinstva odraditi negde u bližoj ili daljoj okolini.


Novi Pazar 3 : 1 Jedinstvo (Ub)
Čukarički 3 : 0 Tekstilac
TSC 1 : 2 Mladost (L)
Radnički 1923 0 : 1 Crvena zvezda
Napredak 1 : 3 OFK Beograd
Partizan 0 : 0 Vojvodina
Železničar 2 : 0 Spartak ŽK
IMT 3 : 1 Radnički (N)
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Crvena zvezda 6 5 1 0 16
2 Čukarički 7 4 1 2 13
3 Mladost (L) 7 4 1 2 13
4 OFK Beograd 7 4 1 2 13
5 Železničar 7 4 1 2 13
6 Partizan 5 3 2 0 11
7 Radnički (N) 6 3 0 3 9
8 IMT 6 2 2 2 8
9 Napredak 7 2 2 3 8
10 Radnički 1923 6 2 1 3 7
11 TSC 6 2 1 3 7
12 Novi Pazar 6 2 1 3 7
13 Tekstilac 7 2 1 4 7
14 Vojvodina 6 1 2 3 5
15 Spartak ŽK 6 1 2 3 5
16 Jedinstvo (Ub) 7 0 1 6 1