XS
SM
MD
LG

Jagodić: Namerno biramo teške rivale

Vlado Jagodić, trener Sloge FOTO: arhiva sportdc

Dobojski premijerligaš Sloga Meridian juče je poražen u prijateljskoj utakmici od Radničkog 1923 iz Kragujevca, kojeg sa klupe predvodi Feđa Dudić. Rezultat je bio 4:2 za Kragujevčane.

Svoj komentar utakmice dao je Vlado Jagodić, trener Dobojlija.

Odigrali smo prvu kontrolnu utakmicu i izgubili. Noćni termin, dobar ugođaj, protivnik možda prejak za prvu našu utakmicu, jer imamo pet-šest novih igrača koji su prvi put učestvovali sa našim momcima, ali taj poraz mene ne brine. Naravno, niko ne voli izgubiti, ali sam mnogo toga vidio. Željeli smo da opteretimo dvije ekipe po 45 minuta, uspjeli smo to. U ovom trenutku Radnički je brži i eksplozivniji od nas, pa i spremniji. Oni su već igrali kontrolne utakmice. Naravno, nisam trener koji bi dogovarao najslabijeg protivnika, svjesno sam izabrao najjačeg protivnika ovdje za prvu provjeru, jer nam slijede sve veoma bitne i jake utakmice u prvenstvu, stoga želim da ekipa dobija priliku da se odmjeri sa najjačima - počeo je Jagodić, pa nastavio:

Mislim da idemo dobrim putem. Mnogo toga dobrog sam vidio sinoć, iako je bilo i loših stvari. U svakom slučaju, rezultat 4:2 je mjerilo naše dekoncentracije u momentu igre po izgubljenoj lopti. Radnički je tu najjači i tri gola su nam tako dali, a mi smo u prvom poluvremenu smo imali dvije 100% situacije gdje nismo uspjeli poentirati. U drugom poluvremenu je ekipa popravila taj segment igre i sigurno da sam zadovoljan, jer ja u ovom trenutku želim samo da prođemo najmanje oštećeni, znači da svi igrači odrade minute koje trebaju i da se niko ne povrijedi. Nažalost, Grabeža sam sinoć morao promijeniti. On igra i trudi se pod bolovima, sinoć je opet osjetio bol.

Najavio je i naredne aktivnosti svoje ekipe.

Ponovo nema odmora, danas dva treninga, sutra takođe. U srijedu igramo protiv Arsenala iz Tivta. To je druga kontrolna utakmica. Već sam rekao, želim da mi ekipa djeluje na utakmicama onako kako radimo na treninzima. Juče je bilo propusta u prvom poluvremenu. Novajlije se uklapaju. Nisam razočaran, poraz je sastavni dio sporta. Radnički je ekstra brz. Kada mu se dozvoli mnogo prostora, imamo veliki problem. To se pokazalo - zaključio je trener Sloge.


Sarajevo 2 : 0 Radnik
Posušje 1 : 0 Zrinjski
Borac 3 : 0 GOŠK
Željezničar 1 : 1 Sloga
Široki Brijeg 1 : 1 Sloboda
Velež 1 : 1 Igman
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Posušje 5 4 1 0 13
2 Sarajevo 4 4 0 0 12
3 Željezničar 5 3 1 1 10
4 Široki Brijeg 5 2 2 1 8
5 Radnik 4 2 1 1 7
6 Borac 2 2 0 0 6
7 Velež 4 1 1 2 4
8 Zrinjski 2 1 0 1 3
9 Sloga 3 0 2 1 2
10 Igman 4 0 1 3 1
11 Sloboda 5 0 1 4 1
12 GOŠK 5 0 0 5 0