XS
SM
MD
LG

Sestre Ćuk imale zapaženu ulogu

Ženska kadetska selekcija Srbije - foto: VSS (Milan Jelenić)     

U konkurenciji 22 zemlje, ženska kadetska reprezentacija Srbije zauzela je 12. mesto na Svetskom prvenstvu u turskom gradu Manisi. Među 15 izabranica selektorke Ivane Ćorović bile su i dve Bečejke, sestre Elena (2008.) i Maša (2010.) Ćuk, koje sada igraju u mađarskom prvoligašu Dunajvarošu. I imale su zapaženu ulogu. Pogotovo mlađa Maša, koja je bila najefikasnija igračica naše selekcije sa 15 postignutih golova.

- Drago mi je da sam imala golgeterski kontinuitet i na svakoj utakmici, mada sam dve godine mlađa, tresla mreže rivalki, iskrena je Maša Ćuk.

Druga po efikasnosti bila je Nika Ratković (Palilula) sa 11 golova, a slede: Elena Ćuk, Jana Janković (Taš 2000) i Mina Branković (Palilula) sa po četiri postignuta gola, Irina Trbanos (Taš 2000) postigla je tri i Vjera Bulajić (Jug) jedan gol. Kapicu naše selekcije nosile su još: Danica Balać i Emilija Jovanović (Palilula), Vanja Đurić i Tara Žagar (Vojvodina), Una Jelenić, Helena Klikovac i Milica Pavić (Taš 2000) i Iva Kovačević (Spartak).

Mlade Srpkinje su u grupi pobedili Novi Zeland sa 11:19, a onda izgubile od SAD rezultatom 22:3. U razigravanju su savladale Ukrajinu sa 8:5, a u osmini finala izgubile od Italije sa 18:7. U utakmicama za konačan plasman izgubile su od Kine rezultatim 7:2, a od Kanade 12:11.

V. Jankov