XS
SM
MD
LG

Bečejac Marko Ićitović među izabranicima na SP U-18 u Argentini

Vaterpolo reprerenracija Srbije U-18 na SP u Argentini - foto: waterpoloserbia.org

Svetsko prvenstvo za uzrast do 18 godina u vaterpolu održaće se od 2. do 9. jula u argentinskoj prestonici Buenos Ajresu. Selektor Miloš Saković odabrao je 15 igrača, koji će braniti ugled srpskog vaterpola, a među njima je i Bečejac Marko Ićitović.

- Slušao sam od starijih da je Bečej svojevremeno davao po 13 reprezentativaca, pa sam ponosam što sam se izborio za reprezentativni status i tako nastavio tradiciju slavih vaterpolista koji su nosili kapicu Bečeja. Već imam reprezentativni staž u mlađim kategorijama, pa znam šta mi je činiti i kako se brani čast države. Turnir će biti izuzetno jak, ali smo spremni da ostavimo srce u bazenu i borimo se za jednu od medalja. Atmosfera u reprezentaciji je dobra i to nam daje samopouzdanje pred okršaje u grupi sa Mađarskom, SAD i Crnom Gorom, ka i kasnije u eliminacionim utakmicama, razmišljanje je Marka Ićitovića pre poletanja preko Atlantika za Argentinu.

Aktuelni Svetski šampionat okupkja ukupno 20 reprezentacija podeljenih u šest grupa. Srbija je u A grupi sa već pomenutom Mađarskom, SAD i Crnom Gorom. U B grupi su: Grčka, Italija, Hrvatska i Španija. Preostale grupe čine po tri selekcije. U C grupi su Iran, Kanada i Kina, D grupi Argentina, Brazič i Urugvaj, E grupi Japan, Kolumbija i Novi Zeland i F grupi Australija, Južna Afrika i Kazahstan.

- Ako kažem da, čak, osam reprezentacija mogu da se bore za zlato, onda je ta konstatacija dovoljna da se shvati koliko je turnir kvalitetan i izjednačen. Naše ambicije su uvek najviše i idemo na najsjajnije odličje. Verujem da sam sa saradnicima dobro radio tokom priprema, imam poverenje u igrače i idemo oprezno korak po korak, utakmicu po utakmicu i očekujem da rezultati potvrde moj optimizam, ne krije ambicije naše selekcije selektor Miloš Saković.

U stručnom štabu reprezentacije Srbije U-18 su, pored selektor Miloša Sakovića, treneri Milan Popović i Nikola Rađen, tim lider je Goran Čanković, lekar je dr Miodrag Nastić, a na put je krenuo i sudija Vuk Milović. Reprezentaciju čine sledeći igrači: Uroš Adamović, Kosta Bodiroga, Luka Dimić, David Dimković, Miljan Đokanović, Strahinja Krstić, Luiđi Canepa, Vuk Čonkić (svi Partizan), Novak Lazić, Filip Novaković i Ognjen Tomić (svi Šabac), Luka Gladović (Novi Beograd), Marko Ićitović (Bečej), Vuk Kojić (Radnički) i Viktor Savić (Crvena zvezda).

Prvi rival našim reprezentativcima biće 3. jula Mađarska, sutradan će odmeriti snagu sa SAD, a poslednji okršaj u grupi igraća 5. jula protiv Crne Gore.

V. Jankov