XS
SM
MD
LG

Nebojša Nešković novi je direktor Omladinske škole Voždovca

Nebojša Nešković - foto: FK Voždovac

Po prelasku Denisa Prtenjače na mesto sportskog direktora kluba, Omladinska škola Voždovca ostala je sa upražnjenim mestom na toj funkiciji. Iako škola nikada nije zavisila od jednog čoveka, imati izrazitog lidera značilo je da postoji odgovornost i da postoji plan za napredak.

Da razvija dalje ono što je Prtenjača radio uspešno sa svojim timom godinama, imaće priliku gospodin Nebojša Nešković.

Poznato fudbalsko ime sa internacionalnim iskustvom, radom u klubovima poput Novog Sada, Loznice, Žarkova, ali i istorijom kojom je igrački, trenerski i kao skaut najviše bio vezan za FK Partizan, Nešković ima najviše ambicije.

”Drago mi je što sam dobio priliku da vodim Omladinsku školu Voždivca, pre svega jer je ovo klub koji je postavio standarde u radu sa mladim igračima i njihovoj afirmaciji. Klub koji se ne libi da pruži šansu mladim igračima iz svoje škole. Svakako, tu dosta zasluga ide i na račun Denisa Prtenjače koji je na taj način pristupao svom radu. Nastavićemo da sledimo taj način rada i da stvaramo mlade igrače. Čast je naći igrače iz razvojnog pogona u prvom timu i toga je danas sve manje i manje. Voždovac se tu razliku jer ako može deset igrača mladih da budu deo prvog tima, ovde će to i biti tako.”

Svoje bogato iskustvo i kredibilitet iskoristiće na najbolji mogući način, ali ne beži od najviših ambicija. Sa trenerima želi da razvoje kvalitetnu komunikaciju.

”Međuljudski odnosi su najbitniji! Bitno mi je da se dobro razumemo. Najvažnije će biti selektirati dobre igrače, ne samo u omladincima i kadetima, već i u nižim selekcijama jer sve one su, ogledalo škole.”

Rezultatska očekivanja i planovi su takođe prisutni, ali nisu imperativ i ne moraju se desiti preko noći.

”Cilj, želja, odnosno san mi je da se na Krovu igra Liga šampiona za omladince! Uz posvećen trud i rad mislim da ekipa koja je godinama unazad pobeđivala sve u prvenstvu, uz kvalitetnu selekciju, može da teži takvom rezultatu. Da ovaj stadion ne bude domaćin drugim klubovima u najelitnijem takmičenju tog uzrasta, već da to radi isljkučivo za sebe. Treba težiti i vrhu tabele i u drugim uzrastima, ali pre svega pozicionirati se kao klub gde će dolaziti najtalentovanija deca, u što ranijem uzrastu.”

Na poziciji generalnog sekretara Omladinske škole Zmajeva ostaje dobro poznato lice – Luka Vojinović, momak koji je ”žila kucavica” razvojnog dela kluba.


Smederevo 1924 : OFK Vršac
Mačva : GFK Dubočica
Radnik : GFK Sloven
Borac 1926 : Trayal
RFK Grafičar : GFK Sloboda
Radnički (SM) : Mladost GAT
Voždovac : Inđija Toyo Tires
Zemun : Javor Matis
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Smederevo 1924 0 0 0 0 0
2 Mačva 0 0 0 0 0
3 Radnik 0 0 0 0 0
4 Borac 1926 0 0 0 0 0
5 RFK Grafičar 0 0 0 0 0
6 Radnički (SM) 0 0 0 0 0
7 Voždovac 0 0 0 0 0
8 Zemun 0 0 0 0 0
9 Javor Matis 0 0 0 0 0
10 Inđija Toyo Tires 0 0 0 0 0
11 Mladost GAT 0 0 0 0 0
12 GFK Sloboda 0 0 0 0 0
13 Trayal 0 0 0 0 0
14 GFK Sloven 0 0 0 0 0
15 GFK Dubočica 0 0 0 0 0
16 OFK Vršac 0 0 0 0 0