XS
SM
MD
LG

FON Banjica novi šampion Srbije u futsalu

Detalj sa utakmice - foto: H.D.Vujanović

Futsal šampiona Srbije za sezonu 2023/24 odlučila je majstorica odigrana u dobro popunjenoj hali na Banjici. Nakon četiri prethodno odigrane utakmice rezultat je glasio 2-2, obe ekipe su napravile po jedan brejk. Večerašnji meč je bio nalik na prethodno odigrane, uzbudljiv, borben i tvrd, ali nadasve u granicama fer pleja. Posle dosta propuštenih prilika sa obe strane, a imali su ih Petrašević, Petrov i Šljukić za Beograđane i Živanović i Avramović za Lozničane, domaći dolaze u vođstvo u 17. minutu. Zbog 6 napravljenih prekršaja od strane gostiju, penal sa 10 metara izveo je kapiten Pavle Pešić i savladao reprezentativnog čuvara mreže Jakova Vulića. Isti igrač imao je samo dvadesetak sekundi kasnije još jedan penal sa 10 metara, ali ga nije iskoristio, pa se na odmor otišlo minimalnom prednošću FON Banjice.

Prednost domaćih u nastavku je duplirao Šljukić, igrao se 25. minut kada je snažnim šutem sa 6 metara zatresao mrežu nemoćnog Vulića. Tražili su potom gosti mogućnost da preokrenu tok igre i rezultat na svoju vodenicu, ali su domaći mudro čuvali teško stečeno preimućstvo. Od 32. minuta Loznica je pokušala sa golmanom igračem u polju da napravi višak i ugrozi Fonovce, međutim to im se osvetilo pa je Mladen Kocić u 37. minutu sa svoje polovine loptu poslao u prazan gol za 3:0. Loznica grad je ipak uspela da postigne počasni pogodak preko Felinto Silve minut pre kraja i to je bilo sve od starog šampiona. FON Banjica je sasvim zasluženo osvojila šampionsku titulu, mada se mora priznati da u regularnom delu prvenstva nisu blistali zauzevši tek 4. mesto na tabeli.

FON BANJICA - LOZNICA GRAD 3:1 (1:0)

SALA: USC Voždovac Banjica. GLEDALACA: 1000. SUDIJE: Milić Bojan i Graovac Bojan. STRELCI: Pešić 17. (10m), Šljukić 25. i Kocić 37.min (FON Banjica), Felinto Silva 39.min (Loznica grad). ŽUTI KARTONI: Jovanović, Pešić, Kocić i Šljukić (FON Banjica), Pavlović, Matijević i Vulić (Loznica grad).
FON BANJICA: Josimović, Petrašević, Petrov, Kocić, Jovanović - rezerve: Makivić, Krasnić, Krstić, Kalanović, Ljujić, O.Pajković, Šljukić, V.Pajković, Pešić.
LOZNICA GRAD: Vulić, Felinto Silva, Rosić, Silva Pinjeiro, Mačado - rezerve: Marojević, Vasić, Živanović, Radovanović, Avramović, Pavlović, Matijević.