XS
SM
MD
LG

Bod kao brod

Ovim bodom Sloboda je ostala neporažena na petom uzastopnom gostovanju. U poslednjih 12 utakmica, još od katastrofe na JNA, jedini poraz Sloboda je zabeležila na Begluku kada je sistematski kradena 90 minuta u pretposlednjem kolu jesenjeg dela. Centarfor Ranđelović prekinuo je niz od 4 uzastopna gostrovanja na kojima je postigao gol!

Sloboda je opterećena povredama nekoliko igrača iz startnih 11 otišla put Novog Sada sa željom da i u tim uslovima igra fudbal uz podršku blizu 100 simpatizera i navijača. Videlo se to tokom prvog poluvremena kada su Užičani u jednoj lošoj fudbalskoj predstavi ipak bili bolji rival, imali više loptu u nogama i češće bili na ivici šesnaesterca domaćih.


Užičani u istom sastavu kao i prethodno kolu, ovaj put u crnim šorcevima, sa rovitim Tiagom i Pilipovićem u timu: Ranković ,Vasilić, Bajić, Lovrić, Gojković, Pilipović,  Pejović, Purić, Tijago,Krstić, Ranđelović.

Prve poluprilike imao je Gojković, strelac pobedonosnog gola protiv BSK, koji je u par navrata probio po levoj strani i šutirao sa ivice šesnaesterca preko gola. Dosta prostora otvaralo se na krilima, gde jako slabi Krstić i Purić nisu uspevali da ostvare prdnost, naprave višak ili upute upotrebljive centaršuteve. Pregršt lopti vratili su unazad, kao da čekaju da neko drugi pokuša da probije. U prva tri kola prolećnog dela, ispostavlja se da su upravo krilne pozicije najslabiji deo ovog tima nakon odlaska Beljića, Kovačevića i Marića.
Nisu se bolje snalazili ni roviti Pilipović i po svemu sudeći nedovoljno pouzdani Bajić. Upravo njih dvojica su kumovala situaciji koja je "okrenula utakmicu". Pilipović "prodaje" jednu loptu na poziciji zadnjeg veznog, Damnjanović proigrava Krunića, ovaj pored loše postavljenog Bajića ulazi u šesnaesterac, dribla Rankovića i šutira na gol koji na crti brani Lovrić, ispostaviće se rukom. Domaći u prvi mah nisu reagovali, ali kasnije shvataju šta se desilo i opkoljavaju sudiju Krstića, kome je izgleda jasno kakav je propust napravio. Igrao se 45. minut, upravo vreme kada rossoneri imaju običaj da gube koncentraciju.

Ta šansa domaćih okrenula je tok utakmice. Drugo poluvreme prolazi u totalnoj dominaciji Donjeg Srema, kao i u sudijskim kompenzacijama za nedosuđen penal i eventualni crveni karton. Kriterijum suđenja je otišao daleko u korist domaćih i išao do te mere u krajnost da su očigledni korneri presuđivani kao gol-auti, na polovini Slobode svirano je sve, a na suprotnoj eventualno po neki kontra-faul i sav ostali sudijski repertoar koji uz to ide. Nad Ranđelovićem je bilo dozvoljeno sve!!
Ipak, kako-tako, Sloboda se drži do 55. minuta kada niz povređenih igrača u startnih 11 nastavlja Vasilić. Prilikom jednog, činilo se bezazlenog, starta domaćeg igrača ostao je da leži na travi Karađorđa sa bolnom grimasom. Ni neki minut kasnije nije uspeo da se osloni na nogu, pa ga je zamenio Janićijević. Tu dolazi do rokade koja pogoršava situaciju. Janićijević odlazi na zadnjeg veznog, Pejović ide na krilo, a Purić na desnog beka. Upravo ta odluka doprinla je totalnom rasulu na ionako slabijoj desnoj strani odbrane Užičana. Purić je totalno izgubljen probijen u više navrata, Bajić ne uspeva da "zakrpi" rupe i samo su čudo i fenomenalni Ranković spasili crveno-crne od totalne katastrofe, jer su gosti imali nekoliko stopostotnih i pregršt jako dobrih prilika, ali jako slabih udaraca na gol. Od 74. minuta Memedović menja Krstića. Od tada Slobodas malo bolje stoji na terenu, tim pre što za razliku od Krstića, ovaj dobija po neki duel, ali bez značajnijeg pomaka u igri celog tima. Pred sam kraj Pejovića je zamenio Davronov, ali to je, čini se, bila samo taktička izlena da se ukrade koji minut i da Davronov još malo oseti JSL.

Možda je sve ovo i neka vrsta fudbalske pravde za bod koji su Sremci odneli jesenas iz Užica nakon isceniranog i poklonjenog penala u sudijskoj nadoknadi, gde je u glavnoj ulozi bio ozloglašeni Milan Karadžić.

Pred stručnim štabom i lekarskim timom Slobode je naporna i neizvesna nedelja uoči gostovanja Jagodine na Begluku. Ova utakmica može da donese ili odnese mnogo, najviše u pogledu održavanja tenzije i atraktivnosti svake naredne utakmice, samim tim i posete na stadionu. Očekuje se povratak Kneževića, koji će verovatno zameniti Pilipovića u startnih 11, jer se ovaj nije dovoljno oporavio i vratio u staru formu nakon teške povrede. Takođe, imaćemo i spremnog Tiaga. Najveća neizvesnost koja muči slobodaše je stanje povređenog kapitena Vasilića, ali i problemi na krilnim pozicijama, za koje Stamenković još uvek nema rešenje.
Kako god bilo podrška rossonerima će biti jača nego ikada, to obećavaju svi navijači sa svih tribina.


Hajduk 3 : 0 OFK Beograd
Jagodina 0 : 1 Partizan
Donji Srem 0 : 0 Sloboda Point
BSK Borča 3 : 3 Vojvodina
Spartak ZV 1 : 1 Javor
Smederevo 1 : 1 Rad
Crvena zvezda 3 : 0 Novi Pazar
Radnički 1923 0 : 1 Radnički (N)
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Partizan 18 15 1 2 46
2 Crvena zvezda 18 12 2 4 38
3 Vojvodina 18 9 8 1 35
4 Jagodina 18 10 2 6 32
5 Rad 18 7 7 4 28
6 Sloboda Point 18 7 7 4 28
7 Javor 18 8 3 7 27
8 Spartak ZV 18 6 6 6 24
9 OFK Beograd 18 6 4 8 22
10 Radnički (N) 18 5 6 7 21
11 Hajduk 18 5 4 9 19
12 Novi Pazar 18 4 7 7 19
13 Donji Srem 18 4 5 9 17
14 BSK Borča 18 4 3 11 15
15 Radnički 1923 18 2 7 9 13
16 Smederevo 18 1 6 11 9