XS
SM
MD
LG

Radnički napada novobeogradski "drim-tim" u Kragujevcu

Detalj sa konferencije za štampu - foto: SPD Radnički

U drugoj utakmici finalne serije plej-ofa Super lige Srbije, vaterpolisti Radničkog dočekuju ekipu Novog Beograda, u subotu, od 20.30 časova, na bazenu SPD "Radnički" u Kragujevcu, uz slobodan ulaz uz besplatne karte koje se dele na info pultu bazena.

Novobeograđani su poveli pobedom na svom bazenu u prvom meču, ali znatno teže nego što je očekivano (14:13). Kragujevčani su pružili fantastičan otpor favorizovanom protivniku, bili u vođstvu gotovo dve i po četvrtine, koje je u par navrata išlo i do "plus dva". Ipak, nedostajalo je malo da naprave senzacionalno iznenađenje.

- U odnosu na polufinalnu seriju sa Zvezdom uspeli smo da značajno smanjimo broj grešaka, ali ni to nije bilo dovoljno da bi se pobedila jedna ovakvo kvalitetna ekipa Novog Beograda. Potrebno je da greške svedemo na nulu, tu pre svega mislim na one individualne, neiznuđene, koje su plod dekoncentracije, a kasnije možda i umora u finišu - rekao je Dragan Kozomora, trener Radničkog.

Svesni su u kragujevačkom taboru na kakvog su se protivnika namerili, ali imaju i oni svoje adute i nadaju se da mogu do "majstorice".

- Daćemo sve od sebe da se revanširamo, ali biće jako teško s obzirom na to da igramo protiv verovatno najjače i najkompletnije ekipe na svetu. Njihov sastav je dobro popunjen na svim pozicijama, prepun sadašnjih i bivših reprezentativaca, kako naših, tako i grčkih, španskih.... Daćemo sve od sebe kao i u prvom meču i nadamo se da će to ovoga puta biti dovoljno - dodao je Kozomora.

On je istakao i da očekuje veliku podršku kragujevačke publike, koja je možda i najredovnija u srpskom vaterpolu i daje veliki vetar u leđa svom timu.

- Najpre bih se zahvalio navijačima iz Kragujevca koji nam stalno daju podršku na našem bazenu. To je bio slučaj i sa Crvenom zvezdom i bili bismo zahvalni kada bismo ponovo dobili tu podršku, jer to našoj mladoj ekipi mnogo znači. Pozvao bih navijače da ispune bazen, a mi ćemo se potruditi da im se odužimo dobrom partijom - zaključio je Kozomora.

Kapiten Radničkog, Filip Janković, otkrio je deo plana koji će njegova ekipa sprovesti u pokušaju da pobedi "drim-tim" Novog Beograda.

- Pre svega je potrebno da ne pravimo greške koje smo pravili u utakmicama sa Zvezdom, ali i protiv Novog Beograda. Moramo da ih svedemo na minimum i da odigramo što bolju odbranu, jer smo videli da imaju izuzetan napadački potencijal, igraju na "gol više" i ako ih svedemo na manji broj golova, možemo da pobedimo - kazao je Janković.

Najbolji strelac Radničkog u ovoj sezoni, Lazar Vićković, složio se da je potrebno odigrati dobro u defanzivi i dodao da ima prostora i za još bolju realizaciju.

- Poučeni iskustvima iz prve utakmice i nakon analize koju smo odradili, mislim da smo svesni da možemo da pariramo ovakvoj ekipi. Potrebna je malo veća koncentracija u završnici i da sprovedemo sve zamisli trenera, a uz podršku navijača, koji će biti naš "igrač više", uveren sam da možemo do "majstorice" - istakao je Vićković.

Ulaz na utakmicu je slobodan, ali uz besplatne karte koje se dele na info pultu zatvorenog bazena. Vlada veliko interesovanje za ovaj spektakl, pa iz kragujevačkog kluba apeluju na navijače da na vreme obezbede svoju ulaznicu.