XS
SM
MD
LG

Tesan poraz Radničkog posle preokreta na Novom Beogradu

Detalj sa meča - foto: SPD Radnički

U prvoj utakmici finalne serije Super lige Srbije, vaterpolisti Radničkog poraženi su posle velike borbe i preokreta, na gostovanju „drim-timu“ Novog Beograda, rezultatom 14:13.

Novobeograđani koji ove sezone napadaju sva četiri trofeja, a već su osvojili dva, slovili su za apsolutnog favorita u ovom duelu, ali ni mladi Kragujevčani, sa prosekom ekipe od samo 22 godine, nisu otišli u Beograd sa belom zastavom. Pružili su i više nego dostojan otpor renomiranom rivalu i pokazali da im je mesto u finalu. Ostaje žal što do kraja nisu uspeli da održe visok ritam i naprave senzacionalno iznenađenje.

Posle startnog vođstva domaćih, Radnički je preokrenuo već sredinom uvodne deonice, golovima Marka Jankovića i Valika Dadvanija (3:2) i u vođstvu bili gotovo dve i po četvrtine, sve do finiša treće deonice.

Igrlai su sjajno u tim momentima, pa su već na startu druge četvrtine stigli do „plus dva“ preko Luke Pljevančića (5:3), a tu prednost imali su i sredinom perioda, preko Šulca (7:5), međutim, do poluvremena zaostatak je prepolovio Miloš Ćuk golom sa dva igrača više – 7:6.

Na startu drugog poluvremena Radnički se vratio na dva gola „viška“ preko Filipa Jankovića (8:6) i prednost čuvao sve do finiša treće četvrtine, kada je Novi Beograd preokrenuo preko Drašovića i Granadosa – 10:9.

Domaćin je potom nastavio u istom ritmu i u dva navrata čak imao i tri gola prednosti (12:9, 13:10), ali se borbeni Šumadinci ni tada nisu predavali. Uspeli su 56 sekundi pre kraja da priđu na samo gol zaostatka preko Šulca (13:12), ali je španski reprezentativac Alvaro Granados imao spreman odgovor (14:12). Na drugoj strani Bogdan Gavrilović je 17 sekundi pre kraja vratio tračak nade Radničkom, Novi Beograd nije uspeo da sačuva loptu, ali je samo dve sekunde bilo nedovoljno da golman gostiju Stefan Todorovski obezbedi peterce kao u drugom duelu sa Zvezdom i meč se završio njegovim neuspešnim šutem preko celog terena.

Najefikasniji u pobedničkom sastavu bio je Alvaro Granados sa četiri gola, a pratili su ga Miloš Ćuk, Nikola Jakšić i Marko Radulović sa po dva. U ekipi Radničkog prednjačio je Lazar Vićković sa tri pogotka, dok su po dva dali Filip Janković, Valiko Dadvani i Kristian Šulc.

Finalna serija igra se na dve pobede, a revanš je na programu u subotu, od 20.30 časova, u Kragujevcu.

Novi Beograd – Radnički 14:13 (3:4, 3:3, 4:2, 4:4)

BEOGRAD – Bazen: „11 april“. Sudije: Raković i Anđelić.

NOVI BEOGRAD: Nićiforović, Martinović 1, Skumpakis, Granados 4, Ćuk 2, Pijetlović, Drašović 2, Jakšić 2, Perković, Filipović 1, Lukić, Vlahopulos, De Mikelis, Radulović 2. Trener: Živko Gocić.

RADNIČKI: Virijević, Kojić, Stanojević 1, F. Janković 2, Cvetanov Ivanov, Gavrilović 1, Adeišvili, Dadvani 2, M.  Janković 1, Vićković 3, Šulc 2, Pljevančić 1, Todorovski, Antić. Trener: Dragan Kozomora.