XS
SM
MD
LG
18.05.2024 SPD Radnički

Počinje finale Radničkog i Novog Beograda za šampionsku titulu

Detalj ssa prethodnog meča - foto: SPD Radnički

Završna serija za naslov šampiona Srbije, počinje u nedelju, od 19.45, na beogradskom "11. aprilu", gde se posle sezone pauze u finalu ponovo sastaju dva najtrofejnija srpska tima u proteklih nekoliko godina, Novi Beograd i Radnički.

Novobeograđani su neprikosnoveni ove sezone. Upisali su sve pobede u dosadašnjem toku takmičenja i važe za velikog favorita. Sa druge strane, Radnički je u sjajnoj formi, što je potvrdio eliminacijom Crvene zvezde i to na gostujućem bazenu, u „majstorici“ polufinalne serije. Jedan od najzaslužnijih za taj trijumf bio je levoruki bombarder Kragujevčana, Lazar Vićković, koji je postigao pet golova u regularnom delu i jedan u penal seriji.

- U polufinalnoj seriji smo videli da nam je glavni adut timski duh i koliko možemo kada se ovako dobro držimo zajedno. Eliminacija Zvezde nam je dala veliki vetar u leđa i dodatno samopouzdanje. Imamo dobar momentum i pokušaćemo da napadnemo Novi Beograd. Finale je finale, te utakmice igraju se na drugi način i verujem da možemo da priredimo iznenađenje ako budemo igrali timski kao u poslednje dve utakmice – rekao je Vićković.

On je dodao da je pred njegovim timom težak zadatak, jer je rival "drim-tim" Novog Beograda, koji se ove sezone namerio na četiri trofeja, a do sada je već osvoji dva – Regionalnu ligu i Kup Srbije. Novobeograđani su uz Pro Reko najbolja ekipa u Evropi, a u protekle dve sezone dva puta su stizali do finala Lige šampiona, gde su ih zaustavljali upravo Italijani.

- Novi Beograd je jedna od dve najbolje ekipe na svetu, odlično su popunjeni na svim pozicijama i opasnost preti sa svih strana. Međutim, to ništa ne menja, čak nam daje i dodatni motiv jer svi želimo da pokažemo da možemo da igramo na najvišem nivou. Zbog toga se igra i trenira i ovakve utakmice imaju posebnu draž – istakao je Vićković.

Stoga Kragujevčani ne odlaze u Beograd sa "belom zastavom", već se nadaju da mogu da pariraju favorizovanom protivniku i pokažu da su zasluženo u finalu.

- Maksimalno smo se pripremali za Novi Beograd u proteklih nedelju dana, a verujem da je trener imao neke zamisli i još ranije. Potrebno je da ponovimo dobru timsku igru, sprovedemo zamisli i taktiku koju smo spremali i dovedemo utakmicu u neizvesnu završnicu, a onda ćemo videti gde će nas to odvesti – zaključio je Vićković.

Finalna serija igra se na dve dobijene utakmice, a revanš je zakazan za subotu, 25. maj, od 20.30 sati, u Kragujevcu. Eventualna "majstorica" igrala bi se 29. maja, u Beogradu.