XS
SM
MD
LG
16.05.2024 Branimir Đokić

Lazetić: Moramo da rešimo Tumbasevića

Fudbaleri TSC u petak 17. maja od 18.30h, gostuju u Lučanima ekipi Mladosti u 36. kolu Superlige, u uverenju da će to biti težak, ali dobar meč u kome će osvojiti nove bodove.

Šef stručnog štaba Žarko Lazetić je izjavio da je ekipa Mladosti uvek neugodan protivnik, naročito kada igra na domaćem terenu.

"Za nas je Mladost uvek težak protivnik, a za početak ćemo morati da rešimo Tumbasevića koji je protiv nas uvek inspirisan. Našaliću se da se to pokazalo na prošloj utakmici kada nije dao gol i mi smo bili dobri. Mladost i Napredak su jedine ekipe koje u ovom delu takmičenja nemaju imperative i ambicije, a to može da bude prednost. Mladost nema šansu za plasman, mogu opušteno da igraju, a nama uslovi na njihovom stadionu ne odgovaraju i teško uspevamo da sprovedemo isplanirano. Naravno, to deo igre, naša liga je takva i tome moramo da se prilagodimo", rekao je Lazetić i dodao:

"Spremni smo i u dobrom momentu, na našoj internoj tabeli koja nam je veoma važna, smo se dodatno popravili  i možda nam uspe da u ove preostale dve utakmice  prevaziđemo očekivanja. Bićemo maksimalno fokusirani i pokušaćemo da dobrom igrom dođemo do rezultata".

Lazetić je pokušao da pojasni da izjavom "živimo u Srbiji", nije mislio ništa negativno, već se osvrnuo na komentare pred svako kolo kako TSC, ili neko drugi, pušta protivnika da pobedi.

"Ponosan što mi iz kola u kolo pokazujemo da nas kalkulacije ne zanimaju, pre svega smo sportisti i svaku utakmicu igramo da pobedimo. Samo ovde se kalkuliše da li je bolje biti slabije plasiran, a to je glupost. Svi se borimo za pobedu i za zadovoljstvo tokom tih 90 minuta igre. U plej-ofu smo uspeli da nadigramo sve osim neprikosnovene Zvezde, što je za nas velika stvar. imali smo dobre utakmice koje nam vraćaju veru u fudbal, za koje smo se spremali i davali sve od sebe. Pred početak ovog dela takmičenja smo želeli da bude upravo ovako".

"TSC nije napravio bodovnu razliku u odnosu na glavne konkurente u duelima sa njima. U utakmicama sa „slabijim“ protivnicima, koji su završili u plej-autu, uspevali smo da pobeđujemo. Tu smo pravili razliku. Tako je i u borbi za titulu između Zvezde i Partizana, u međusobnim duelima su egal, a razlika je napravljena u utakmicama sa takozvanim „slabijima“. Zahvalan sam igračima što su pokazali posvećenost, timski duh i karakter, a ako nam uspe da prestignemo prošlogodišnji zbir bodova, moći ću da zaključim i da smo napredovali. Činjenica da smo održali kontinuitet sa ovoliko bodova me obavezuje da momcima kažem kapa dole, svaka čast, sada idemo da uživamo u preostale dva meča, da probamo da pobedimo, potom se  dobro odmorimo i pripremimo za dalje", zaključio je Lazetić.       

Golman Veljko Ilić se složio da je ovo bila uspešna sezona za TSC.

"Zadovoljan sam igrom ekipe, ubedljivo smo trećeplasirani i borimo se za drugo mesto, pri čemu ne treba zaboraviti da smo u prvom delu sezone bili opterećeni Evropom. Ponosan sam kako smo sve izgurali i nadam se da ćemo uspeti da izborimo drugo mesto", rekao je Ilić.

Ilić je ponovio da je protiv Mladosti nikada nije lako, ali da je spreman za duel.

"Srećom, nisam se ozbiljnije povredio, sve je uspešno sanirano i spreman sam za petak. Očekujem da će i ova utakmica, kao i svaka protiv njih, biti teška i zanimljiva. Uvek smo se mučili da dođemo do pobede u Lučanima. Dobra su ekipa sa puno iskusnih igrača i meč neće biti lak, ali očekujem da ćemo uspeti da izborimo povoljan rezultat po nas', rekao je Ilić.  

Utakmica Mladost - TSC  igraće se u petak 17. maja od 18.30h na stadionu u Lučanima. Direktan prenos je obezbeđen na kanalu Arena Premium 2. FK TSC je 3. na tabeli sa 72 osvojena boda, dok je Mladost 7. sa 43 boda.


Crvena zvezda 4 : 1 Čukarički
Partizan 2 : 2 Radnički 1923
TSC 6 : 0 Napredak
Vojvodina 1 : 0 Mladost (L)
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Crvena zvezda 37 31 3 3 96
2 Partizan 37 24 6 7 78
3 TSC 37 22 9 6 75
4 Vojvodina 37 17 10 10 61
5 Radnički 1923 37 19 4 14 61
6 Čukarički 37 16 9 12 57
7 Mladost (L) 37 13 7 17 46
8 Napredak 37 11 7 19 40