XS
SM
MD
LG

Kragujevčani u borbi sa neslavnom tradicijom protiv Topolaca

Foto: N. Kotlajić (fkradnicki.com)

Pobedom protiv Mladosti iz Lučana fudbaleri Radničkog 1923 načinili su ogroman korak ka izlasku na međunarodnu fudbalsku pozornicu, ali daleko od toga da mogu da predahnu, tim pre što ih u preostale četiri runde očekuje pravi pakao i gostovanja trima najbolje plasiranim ekipama na prvenstvenoj lestvici. Prvo u nizu je u sredu od 16 časova na velelepnoj "TSC areni" u Bačkoj Topoli, gde će "crveni" podeliti megdan sa trećeplasiranim TSC-om.

Četiri kola ostalo je do završetka plej-of faze Mozzart Bet Superlige. Četiri kruga pakla za četu trenera Feđe Dudića, s obzirom na rivale sa kojima će ukrstiti koplja u poslednjim metrima već prilično iscrpljujuće prvenstvene trke. Šumadinci su u prilično povoljnoj poziciji, čvrsto drže četvrto mesto na tabeli koje vodi u evropske kvalifikacije sa pet bodova “viška” u odnosu na najbliže pratioce, Vojvodinu i Čukarički. Činjenica je da Kragujevčani nisu bili ovako blizu izlaska u Evropu još od 2012. godine, ali je sada potrebno ostati na pravom kursu i izdržati ovu žestoku bitku do samog kraja, što neće biti nimalo lak zadatak.

Sutrašnje gostovanje TSC-u u Bačkoj Topoli spada u red najtežih izazova za Dudićevu četu od početka plej-of faze Mozzart Bet Superlige, budući da se radi o zaista kvalitetnom rivalu, prošlogodišnjem vicešampionu države, koji igra zaista izvanredno ovog proleća. Pored toga što su još ranije izborili evro-vizu, Topolci su se dobrim rezultatima na startu plej-ofa uključili u borbu za drugo mesto na tabeli, koje u ovom momentu drži beogradski Partizan sa četiri boda prednosti u odnosu na četu trenera Žarka Lazetića.

- Radi se o ekipi koja je već dugo na okupu i koja je timski gledano možda i najbolja u ligi. Svakako da i ligi ima ekipa koje imaju bolje pojedince u odnosu na TSC, ali su oni kao ekipa jako kompaktni i dobri. Dobili su Partizan, odigrali dostojanstveno i korektno protiv Zvezde, što samo pokazuje njihov kvalitet i da se ravnopravno nose sa najkvalitetnijim ekipama u ligi. Što se tiče nekih njihovih karakteristika u igri, jako su dobri u tranziciji, kako ofanzivnoj, tako i u defanzivnoj, a opasni su i prilikom prekida – upozorava šef struke Kragujevčana Feđa Dudić.

Strateg "crvenih" posebno je pohvalio rad svog kolege na klupi TSC-a Žarka Lazetića, koga smatra jednim od najboljih trenera u Mozzart Bet Superligi.

- Zaista jako cenim rad mog kolege Žarka Lazetića. To što radi sa TSC-om u kontinuitetu je nešto zaista veliko. Na stranu svi sponzori i ulaganja, on je taj koji je od TSC-a stvorio jedan prepoznatljiv fudbalski brend i klub koji je u stanju da se ravnopravno nosi sa Crvenom zvezdom i Partizanom. Zbog toga zaslužuje sav mogući respekt sa moje strane – ne štedi Dudić reči hvale na račun svog kolege.

Koliko je TSC-a nezgodna ekipa koja nikako ne leži Kragujevčanima, možda najbolje pokazuje podatak da “crveni” još uvek ne znaju za pobedu u međusobnim okršajima sa Topolcima. Statistika kaže da su se ove dve ekipe sastajale dvanaest puta, od toga sedam u superligaškom društvu, a učinak je krajnje poražavajući za Šumadince – 4 remija i 8 poraza. Poslednji međusobni duel ova dva tima početkom decembra na “Čika Dači” okončan je podelom bodova (0:0), što je, interesantno jedina utakmica kragujevačkog tima u tekućoj sezoni na kojoj nije bilo golova.

- Biće ovo jedan veliki ispit za nas. Očekujem dobru utakmicu i nadam se da ćemo se i ovoga puta predstaviti u najboljem svetlu. Moramo da pružimo ne 100, već 101 odsto naših mogućnosti kako bismo došli u priliku da ostvarimo pozitivan rezultat na ovom gostovanju. Imali smo nekih šest dana da se malo odmorimo i regenerišemo, tako da će momci sigurno nešto spremiji i svežiji ući u utakmicu – smatra Dudić.

Kada je reč o kadrovskoj situaciji, van stroja je i dalje povređeni Kolumbijac Dilan Ortiz, dok se u tim vraća Miloš Ristić, koji je propustio prethodnu utakmicu protiv Mladosti iz Lučana zbog parnih kartona.

Direktan prenos utakmice je na Arena Sport 2 Premijum kanalu, dok će Televizija Kragujevac emitovati odložen snimak susreta.


Napredak 0 : 4 Crvena zvezda
Radnički 1923 0 : 0 Vojvodina
Čukarički 0 : 1 Partizan
Mladost (L) 2 : 0 TSC
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Crvena zvezda 36 30 3 3 93
2 Partizan 36 24 5 7 77
3 TSC 36 21 9 6 72
4 Radnički 1923 36 19 3 14 60
5 Vojvodina 36 16 10 10 58
6 Čukarički 36 16 9 11 57
7 Mladost (L) 36 13 7 16 46
8 Napredak 36 11 7 18 40