XS
SM
MD
LG

Trofej otišao za Beograd

Uzbudljivo dvondnevno takmičenje na kuglani u Kraljevu

Super moderna kuglana na Atletskom stadionu u Kraljevu bila je poprište drugog po redu Memorijala "Ljubinko Kočović-Kočo" u znak sećanja na dugogodišnjeg takmičara, trenera i sportskog radnika po kome kuglana i nosi ime. Organizator KK Ibar iz Kraljeva, pod pokroviteljstvom Sportskog saveza Kraljeva, položio je još jedan ispit i potvrdio da se kraj Ibra mogu organizovati i najveća kuglaška takmičenja.

Ove godine prijavio se rekordan broj takmičara 52 iz cele Srbije. Bilo je još interesovanja, ali morali smo da redukujemo, jer ovako zamišljen turnir ne bi mogao biti održan. Organizacija je po mišljenju svih učesnika bila odlična, setili smo se našeg Koča koga su svi iz kuglaškog sveta znali i divili mu se, voleli ga. Nastavljamo putem koji je on zacrtao i drago mi je da smo na ovaj način pokazali da je kuglanje bitan sport za ovaj grad - kaže Predrag Nikolić, prvi čovek kraljevačkog Ibra.

Aleksandar Milinković pobednik II Memorijala "Ljubinko Kočović"

Posle dvodnevnog takmičenja, najbolji rezultat ostvario je Aleksandar Milinković iz KK Beograd sa 608 oborenih čunjeva, dok je Aleksandar Petković iz KK Crvena zvezda bio drugi sa 605 oborenih čunjeva, dok je treće mesto sa 603 oborena čunja pripalo Ivanu Trošiću iz kragujevačke Mladosti, prošlogodišnjem pobedniku. Najbolje plasirani kraljevački kuglaš bio je Igor Voštinić (KK Ibar) na 13. mestu sa 581 oborenim čunjem.

Najbolja trojica na Kočovom Memorijalu

Rezultati su odlični. Takmičari Ibra nisu imali sreće, mislim da smo se istrošili sedam dana ranije u baražu za Prvu ligu "Centar" i nismo došli do podijuma. Ipak, iskoristili smo ovaj turnir da promovišemo uspeh Ibra i plasman u viši rang tamičenja, podela medalja posle pobede u baražu nad ekipom Meraklija. Radićemo još jače da narednu sezonu dočekamo u boljem sastavu i formi, sa željom da se odmah borimo za gornji deo tabele. Što se Memorijala tiče, velika zahvalnost Sportskom savezu Kraljeva bez koga ovo ne bi uspelo i koji nam je dao presudnu snagu da ovaj turnir postane onakav kako smo i zamislili - zaključuje Predrag Nikolić, alfa i omega KK Ibar iz Kraljeva.

Kuglaši kraljevačkog Ibra sa medaljama za pobedu u baražu i ulazak u Prvu ligu grupa "Centar"

Naredna sezona biće vrlo zanimljiva, Kraljevo će imati dva kluba u Prvoj ligi "Centar" i oba sa izraženim ambicijama da se bore za sam vrh tabele. A kada je "Kočov memorijal" u pitanju, može da se dogodi da uđe u kalendar takmičenja KSS, te da traje više dana sa mnogo više prijavljenih takmičara. Jer, Ljubinko Kočović je to zaslužio.

 

 


Sledeća vest
Derbi kraj Tise